Cheesecake recepten
Is een cheesecake nu een taart of een dessert? Allebei, althans wat mij betreft. Ik vind het heerlijk om overdag bij een verjaardag te eten, maar in een restaurant kies ik het ook als nagerecht. Een cheesecake heeft een bodem van verkruimelde koekjes en een vulling die vaak wordt gemaakt met roomkaas, suiker, eieren en vanille-extract.
En het fijne aan cheesecake recepten vind ik dat je er oneindig mee kunt variëren. Een populair cheesecake recept op OMF is de no-bake stracciatella cheesecake. Andere voorbeelden zijn de aardbeiencheesecake, de witte chocolade cheesecake, karamel cheesecake tot aan cappuccino cheesecake. Je bedenkt het zo gek niet, of ik maak het. Dat vind ik één van de leukste dingen: een gekke combinatie uitproberen die dan heel lekker blijkt te zijn!
De no-bake cheesecake recepten zijn taarten die niet in de oven hoeven. Je bent met deze recepten in principe vrij snel klaar. Ze hebben alleen even tijd nodig om op te stijven.
Waar komt cheesecake vandaan?
De moderne cheesecake zoals we die nu kennen, is ontstaan in de Verenigde Staten in de late 19e en vroege 20e eeuw. In 1872 begon William Lawrence, een Amerikaanse zuivelboer uit New York, met het produceren van een nieuwe soort roomkaas die zachter was dan de traditionele Europese kaas. De nieuwe kaas die de Amerikanen gebruikten gaf de New York cheesecake de romigheid zoals we hem nu kennen.
Sindsdien is cheesecake een populair dessert geworden in de Verenigde Staten en over de hele wereld, met talloze variaties en recepten die in verschillende culturen worden gemaakt.
Wat is jouw favoriete OMF cheesecake recept?
Terug naar alle recepten