No bake citroen & aardbeiencheesecake

Zo mondjesmaat zie je hier en daar de Hollandse aardbeien weer in de schappen liggen. Ik moet stiekem bekennen dat wij ze al meerdere malen in huis hebben gehad en ik vond ze nog lekker ook. Natuurlijk nog niet zo mierzoet als dat ze in de zomer zijn, maar echt prima om aan onze aardbeienbehoefte te voldoen; haha. Ik vond het in ieder geval tijd worden voor een lekkere aardbeiencheesecake, want die heb je nog niet vaak voorbij zien komen hier op OMF. Opgefrist met een beetje citroen én in no bake variant omdat we voorzichtig richting de zomer gaan.

Het ideale aan deze no bake taart is dat je hem drie dagen in de koelkast kunt bewaren. Heb je dus op de dag zelf geen tijd, maak de taart dan rustig een dag of twee van te voren. Kan allemaal!

Mocht je niet zo van de citroen zijn dan is deze aardbeiencheesecake ook héél lekker met witte chocolade. De taart wordt door toevoeging van de chocolade ook wat steviger. Dit omdat de chocolade in de koelkast natuurlijk ook weer wat steviger wordt. Twee vliegen in een klap dus. Bovendien: omdat dit om een no bake recept gaat, smaakt ‘ie uiteindelijk weer heel anders dan deze witte chocoladecheesecake met aardbeiensaus. En zo kun je eindeloos blijven variëren met het maken van cheesecakes. Wat een fijne taart is het hè?! ;-)

No bake citroen & aardbeiencheesecake

No ratings yet

No bake citroen & aardbeiencheesecake

Deze no bake citroen & aardbeiencheesecake moet toch wel een van de meest zomerse taarten zijn die je hebt gezien. Knettertjevol met aardbeien en heel makkelijk om te maken.
Porties1 taart (24 cm)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Opstijven 6 uur
Totale tijd 6 uur 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • 1 springvorm (24 cm)
  • foodprocessor/hakmolen
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g bastogne
  • 50 g boter - gesmolten
  • 450 g aardbeienjam
  • 400 g naturel roomkaas - A-merk
  • 125 g kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl citroenschil
  • sap van 1/2 citroen
  • 400 g verse aardbeien
  • 2 el poedersuiker

Instructies

  • Leg een bakpapiertje onderin de springvorm en bekleed eventueel de binnenkant van de springvorm met acetaat.
  • Verkruimel de Bastogne in een foodprocessor en voeg de koekkruimels aan de gesmolten boter toe. Schep goed om, stort de bodemmix in de springvorm en druk deze goed aan met een lepel.
  • Smeer de aardbeienjam in een egale laag over de koekjesbodem en zet de springvorm in de koelkast.
  • Doe de roomkaas, suiker, slagroom, citroenzest en citroensap bij elkaar in een kom en klop het geheel tot een beslag dat lijkt op stijfgeklopte slagroom.
  • Schep het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de helft van de aardbeien samen met de poedersuiker in een maatbeker en pureer het geheel met een staafmixer. Haal de gepureerde aardbeien door een zeef en vang het sap op.
  • Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en leg deze over de bovenkant van de cheesecake. Schep tot slot de aardbeiensaus over de cheesecake.
Gang: dessert, taart, toetje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: aardbeien, aardbeiencheesecake, cheesecake, citroen, no bake cheesecake, no bake taart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No bake citroen & aardbeiencheesecake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close