Recepten met noedels

Op OMF vind je heel veel recepten met noedels, omdat ik Aziatische recepten heel erg lekker vind. En noedels zijn kenmerkend voor de Aziatische keuken. Ik heb er ontzettend veel gemaakt en het gaat nooit vervelen. Dus ik hoop je op deze pagina te inspireren om ook (weer) eens een recept met noedels te maken!

Je kunt bij noedel recepten variëren qua ingrediënten, maar ook met het soort noedels. Hier heb ik een artikel over geschreven, namelijk alles over noedels. Noedels zijn niet alleen heerlijk, maar ook erg voedzaam. Ze zijn een bron van koolhydraten, eiwitten en vezels, en bevatten vaak ook belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B en ijzer. Bovendien zijn noedels over het algemeen licht verteerbaar en een goede optie voor mensen met een gevoelige maag.

Noedels recepten vegetarisch

Noedel recepten vind ik het allerlekkerst als er niet teveel ingrediënten mee gemoeid zijn. Daardoor zijn noedels ook heel geschikt om lekkere vegetarische noedel recepten mee te maken. Deze knoflook noedels met gember champignons zijn hier een goed voorbeeld van. Dankzij de sterke smaak van de champignons en de knoflook mis je eigenlijk niets.

Recepten noedelsoep

Wij zijn thuis echt fan van noedelsoep! We zetten regelmatig een noedelsoep op tafel, want het is echt ultiem comfortfood. Althans, dat vinden wij. Het is zo makkelijk, dat ik vaak de recepten niet online durf te zetten. Dat lees je ook terug in de noedelsoep recepten die het wel gehaald hebben. Bijvoorbeeld deze makkelijke noedelsoep met gambas.

Eigenlijk kun je een noedelsoep zo uitgebreid maken als je wilt. Je kookt een bouillon (met eventueel vlees erin), voegt daarna groente toe en op het laatst nog de noedels. Serveer je noedelsoep met sojasaus, een lekkere olie en kruiden naar keuze. Slurpen maar!

Noedelsoep bewaren

Noedels zijn het lekkerste als je ze direct na het maken op eet. Wil je ze toch bewaren en later opwarmen? Dan adviseer ik alle verschillende ingredienten (noodles, bouillon en overige toppings) apart te bewaren. Zodra je het weer wilt eten, doe je het allemaal bij elkaar in een pan. En voeg dan een scheutje water of sojasaus toe. Dit zorgt ervoor dat je gerecht minder droog wordt en vanzelf weer smeuïg wordt.

Heb je door al deze recepten met noedels zin gekregen in Aziatisch eten? Je vindt in de categorie Aziatische recepten nog veel meer inspiratie!

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close