Noedels met groene curry, doperwtjes en kip

#partner

In samenwerking met Koh Thai

Zoals jullie weten ben ik dól op Aziatisch eten en ook dol op curry; deze noedels met groene curry, doperwtjes en kip is een perfecte variant voor zonnige dagen.

Het gerecht is lekker pittig maar tegelijkertijd ook fris dankzij de aanwezigheid van citroengras in de groene currypasta van Koh Thai. Verder heb ik het gerecht aangekleed met boterzachte kipdijfilet, doperwtjes en babymais. Wanneer je de groene curry serveert met noedels, heb je in een handomdraai een gerecht op tafel staan met authentieke Thaise smaken.

En dan ben je ook nog eens snel klaar! De groene curry staat zo op tafel en de rijst noedels hebben maar 4 minuten kooktijd nodig. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

groene curry kip
noedels met groene curry

Groene curry recept

Als ik zin heb om wat pittiger te eten, kies ik vaak voor een lekker groene curry recept. Van alle currypasta’s die er zijn, is de groene curry pasta vaak het meest pittig. Zou je niet verwachten hè? Dan heb ik nog een grappige anekdote voor je.

Toen ik nog studeerde heb ik een half jaar stage gelopen in Thailand. Ik was toen nog niet zo erg met food bezig als nu en wist dus ook nog niet dat pepertjes in alle vormen, kleuren en maten komen. Tijdens een etentje met mijn stagebedrijf verwarde ik een pepertje voor een boontje. Ik zweer je: de groene peper zag er precies zo uit als een sperzieboon. Het hele gevaarte ging dus HOP mijn mond in en vervolgens stierf ik duizend doden.

Nooit eerder werd ik zó overvallen door het brandende gevoel in mijn mond, het gesnotter dat volgde en het compleet plat leggen van mijn smaakpapillen. Inmiddels kan ik erom lachen en stop ik nooit zomaar een groot stuk van iets in mijn mond, maar toen had ik het echt even niet meer.

Enfin, bij dit groene curry recept hoef je niet bang te zijn dat de vlam in de pan schiet hoor. Ja, je proeft een lekker pittigje, maar door toevoeging van kokosmelk en de aanwezigheid van citroengras in de currypasta, valt het allemaal best wel mee met het vlambaarheidsgehalte.

groene curry met kip

Groene curry met kip

Met curries kun je werkelijk alle kanten op, maar een groene curry met kip blijft toch stiekem wel mijn favoriet. Dankzij de neutrale smaak van kip, kun je er vrijwel alles bij serveren.

Omdat ik een vrolijk, lente-/zomerproof recept wilde maken, koos ik ervoor om doperwtjes en babymais te gebruiken. Ook beide vrij neutrale ingrediënten, maar dat past juist goed bij de stevige smaak van de Thaise groene currypasta.

Zoals bij veel Aziatische recepten, koos ik ervoor om de kip eerst door een laagje maïzena te wentelen. Dit zorgt er namelijk voor dat de kip echt boterzacht wordt. Bovendien bindt het vanzelf de groene curry saus een beetje en dat vind ik in dit gerecht juist heerlijk.

Omdat ik deze groene curry met noedels serveer, vind ik het wel fijn als de curry niet te nat is namelijk. Rijst noedels, ik gebruik de noedels van Koh Thai, zuigen namelijk vocht op. En hoewel dat hartstikke lekker is, zou het zonde zijn als de noedels compleet zacht worden. Vandaar dat een iets droge curry hierbij perfect is.

groene curry
groene currypasta

Groene currypasta van Koh Thai

Tegenwoordig hoef je niet meer naar het buitenland af te reizen om echt authentieke smaken te kunnen ervaren. Voor de meeste Thaise curries die ik maak, grijp ik naar de currypasta’s van Koh Thai. Die worden namelijk gemaakt naar Thaise familie recepturen en bevatten alleen maar 100% natuurlijke ingrediënten.

In de groene currypasta van Koh Thai die ik voor dit recept heb gebruikt, vind je bijvoorbeeld onderstaande ingrediënten:

“citroengras, suiker,  knoflook, sjalot, groene chilipeper (10%), laos, water, zout, temu kunci, gember, korianderzaad, kaffir limoenschil, komijn, kurkuma, kardemom, citroenzuur.”

De smaak van citroengras is zeer aanwezig en dat maakt deze noedels met groene curry lekker fris van smaak. Maar vergis je niet, de 10% groene chilipeper proef je echt wel! Ik ben zelf niet zo’n fan van extreem pittig eten, maar deze groene currypasta is prima te doen hoor.

Mocht je het toch een beetje spannend vinden, de gele currypasta van Koh Thai is de meest milde variant. Die kun je ook prima gebruiken voor onderstaand recept.

De currypasta’s van Koh Thai zijn bij de meeste supermarkten te koop en samen met hun andere authentieke producten, tover je in een handomdraai heerlijke Aziatische gerechten op tafel.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

groene curry pasta
No ratings yet

Noedels met groene curry, doperwtjes & kip

Ben je op zoek naar een snelle maaltijd bomvol smaken? Dan zijn deze noedels met groene curry, doperwtjes & kip echt top. Staat zo op tafel en is lekker kleurrijk.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Ingrediënten

 • 400 g kipdijfilet – in blokjes
 • 1 el maïzena
 • 1 pakje Koh Thai groene currypasta (70g)
 • 200 ml kokosmelk
 • 200 g doperwtjes (diepvries)
 • 400 g babymais (uit blik, uitgelekt)
 • 220 g Koh Thai rijst noedels
 • peper en zout

Instructies

 • Meng de kipdijfilet met de maïzena, peper en zout.
 • Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin de kip rondom bruin.
 • Voeg de Koh Thai groene currypasta toe en roer even goed door.
 • Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de doperwtjes en babymais toe. Schep alles om en laat de groene curry zachtjes pruttelen.
 • Kook ondertussen de Koh Thai rijst noedels in 4 minuten gaar. Giet de noedels af en serveer ze met de groene curry.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: currypasta, groene curry, makkelijke maaltijd, Thais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close