Italiaanse recepten

Italiaanse recepten is niet het eerste waar je aan denkt als je OMF al een beetje kent. Ik schuif mijn liefde voor Aziatisch eten namelijk niet onder stoelen of banken. Daarentegen vind ik Italiaans eten ook heel lekker. Een goede pasta, pizza of risotto maak je mij ook heel blij mee. Vooral risotto, daar ben ik zo’n fan van. Ik heb weleens gezegd dat ik de grootste risotto fan ben van Nederland. Zo lekker dus ;-)

Laat kaas nou ook een belangrijk ingrediënt zijn in de Italiaanse keuken. En ook daar ben ik zo gek op! Als ambassadeur van Weydeland heb ik het geluk om heel veel verschillende kazen per jaar te proeven. De italiaanse kazen zoals burrata of buffelmozzarella gebruik ik zeer regelmatig in mijn gerechten.

Orzo is, als laatste, ook één van mijn favoriete Italiaanse ingrediënten. Het is een gedroogde pastasoort. Je kunt het als basis voor soep gebruiken, maar ook voor salades en stoofschotels. Eigenlijk als vervanger van normale rijst en pasta. Dit recept met orzo uit één pan is een makkelijk recept om het eens uit te proberen. 

Ik zou nog wel even door kunnen gaan met favoriete Italiaanse ingrediënten, maar daar zitten jullie niet op te wachten. Ik hoop dat ik jullie inspireer om lekker Italiaans te gaan koken! Naast mijn favorieten staan er nog zoveel meer Italiaanse recepten op OMF. Ik zou het leuk vinden om te horen hoe je het vond!

Naast de Italiaanse keuken ben ik ook weg van vele ander keukens. Deze vind je terug op deze pagina bij alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close