Airfryer recepten

In de airfryer kun je zoveel lekkere recepten maken! Bij mij thuis is hij niet meer weg te denken. Ik vind het i-de-aal! We hebben onze airfryer gekocht, omdat we zelfgemaakte friet uit de airfryer zo lekker vinden. We kwamen erachter dat het net zo knapperig wordt als in de frituur. Inmiddels heb ik ‘m ook voor veel andere dingen ingezet. Zoals een tosti uit de airfryer en kaastengels!  Een airfryer bereidt het voedsel door hete lucht te circuleren. Hierdoor wordt er minder olie gebruikt en is het een gezonder alternatief dan frituren.

Airfryer gerechten sneller klaar!

Het grootste voordeel van een airfryer vind ik dat je gerechten sneller klaar zijn! Je hoeft je oven niet meer minutenlang voor te verwarmen en de bereidingstijd is ook veel minder. Deze gepofte aardappels uit de airfryer zijn binnen 30 minuten klaar, terwijl dit in de oven minimaal een uur zou duren.

Mijn favoriete snelle gerecht is uiteraard comfort food, namelijk super snelle pizzabroodjes uit de airfryer. Met een kant-en-klaren pizzasaus kun je deze pizzabroodjes binnen 10 minuten eten! Ze hoeven namelijk maar vijf minuten in de Airfryer, perfect toch?!

Wat kan er allemaal in een airfryer?

Je kunt echt heel veel bereiden in een airfryer! Je las hierboven dat ik tosti’s, kaastengels, frietjes, gepofte aardappels en pizza’s in mijn airfryer heb gemaakt. En alles smaakte zo lekker! Verder kun je nog denken aan vlees, vis, groenten, brood en andere baksels, snacks en diepvries producten. Een heel geslaagd experiment was krokante kip uit de airfryer. Bakpoeder blijkt een magisch ingrediënt zijn om het lekker krokant te krijgen!

Wat kun je dan niet in de airfryer stoppen?

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar je moet geen vloeibare producten in de airfryer stoppen. Zoals soep, stoofschotels, sauzen of andere gerechten met veel vocht. Een grote hele kip of kalkoen gaat ook wat lastiger. Ten eerste omdat dit vaak niet goed past in een airfryer, maar ook omdat de kip dan ongelijkmatig gaar wordt. Als laatste kun je beter geen deegachtige gerechten in de airfryer plaatsen. Een plakkerig deeglaagje kan aan het mandje of het rooster blijven kleven en de luchtstroom blokkeren. 

Heb jij al een airfryer? Zo ja, laat je mij via Instagram weten welk gerecht je als eerste gaat uitproberen?

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close