Pizza gerechten inspiratie

Pizza is het favoriete fastfood hier in huis! Oké, samen met patat. Maar als je mij alleen zou laten kiezen, dan zijn pizza gerechten mijn favoriete comfort fastfood. Je kunt er lekker mee variëren dus het verveelt (mij) nooit. Ik houd van pizza’s die rijkelijk belegd worden met ingrediënten. In de winter vind ik het gezellig om in het weekend verschillende pizza’s te beleggen en samen met de kinderen te delen. En wist je dat je in de zomer ook heel lekker pizza op de bbq kunt bereiden? Zoals deze pizza margherita van de bbq.

Is pizza gezond?

Mijn favoriete pizza is misschien wel Pizza funghi. Ik ben gek op de combinatie van kaas en paddenstoelen. Maar dit is niet de gezondste pizza die je kunt kiezen. Wil je een gezondere pizza eten? Ga dan zelf aan de slag. Maak zelf de bodem van veel groente, bijvoorbeeld deze gezonde pizzabodem van voedzaamensnel.nl.

Het belangrijkste is natuurlijk om te kijken naar de grootte van je portie en de frequentie dat je pizza eet. Als je dat goed in de gaten houdt, kan een pizza prima deel uitmaken van een gezond voedingspatroon. Ook gewoon een pizza funghi!

Pizzadeeg maken

Tegenwoordig kun je in iedere supermarkt wel een kant en klaar pizzadeeg vinden, maar hoe lekker is het om je eigen pizzadeeg te maken! Echt de moeite waard. Wil jij ook een keer een pizzadeeg maken? Klik dan op de link! In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe ik dit doe. De toppings kun je vervolgens zelf kiezen.

Pizza van wraps

Tegenwoordig zijn er zoveel variaties mogelijk op de traditionele pizza! Je kunt bijvoorbeeld een pizza van een tortillawrap maken! Je bent veel sneller klaar, want je hoeft geen deeg te maken. Een flatbreadpizza is ook heel lekker! En deze variant is ook nog gezonder dan een normale pizza. Of gebruik een naanbrood als pizza basis! Ik maakte bijvoorbeeld deze naan pizza met kip tandoori. Eigenlijk kun je alle platte broden wel gebruiken!

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close