Orzo recepten

In 2013 ontdekte ik orzo en sindsdien ben ik er helemaal weg van. Gelukkig mijn kinderen net zo en vinden we het allemaal vaak lekkerder dan ‘normale’ rijst. Het is alleen geen rijst, maar een pasta soort! Je kunt het als basis voor een soep gebruiken, maar ook voor salades en stoofschotels. Eigenlijk als vervanger van normale rijst en pasta dus.

Kun je orzo in de supermarkt niet vinden? Kijk dan of je ergens een pak met de naam ‘Riso’ ziet staan. Dat is een andere naam die vaak gebruikt wordt voor orzo.

Recept met orzo

Recepten met orzo kun je wat mij betreft het hele jaar maken. Een lekker zomers recept met orzo is deze orzo met burrata. In de lente en herfst maak ik graag een tomaten orzo met frisse tzatziki. In de winter kan ik soms ineens heel erg zin hebben in comfort food. Als je mij al langer volgt, dan verbaast dit je niets. Op OMF vind je heel veel comfort food recepten. Een comfort food recept met orzo is deze Pepperoni pizza orzo bake.

Hoeveel orzo per persoon

Ben je benieuwd hoeveel orzo je per persoon moet aanhouden? Laat mij je helpen! Voor een recept waarbij orzo het hoofdingrediënt is adviseer ik 75 gram orzo per persoon aan te houden. Gebruik je orzo om je gerecht mee aan te vullen? Dan volstaat 30/40 gram per persoon.

Orzo koken duurt niet lang! Je kunt het goed vergelijken met de kooktijd van pasta. Het ligt er natuurlijk aan welk merk orzo je gebruikt, maar het zal gemiddeld ca. 10 minuten moeten koken. Als je de orzo hebt gekookt en afgegoten dan kun je er een beetje olijfolie doorheen mengen. Hiermee voorkom je dat de orzo aan elkaar plakt.

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close