Orzo bowl met kipshoarma

Deze orzo bowl met kipshoarma had eigenlijk een andere insteek gekregen. Het was namelijk mijn idee om een soort gezonde kapsalon te maken met orzo als basis. Maar tijdens het koken vond ik toch dat het gerecht teveel afweek van de vette kapsalon zoals wij hem kennen.

En dus werd het een orzo bowl. Minstens net zo lekker en qua uitvoering zoals ik het voor me zag hoor. Het is een lekkere lichte maaltijd geworden met neutrale smaken en lekkere gekruide kip. Een makkie om te maken op een doordeweekse dag en zowel warm als koud te eten.

Ook zo dol op orzo? Je vindt al onze orzo recepten hier!

Kipshoarma maken
orzo bowl

Kipshoarma maken

Eén van de ingrediënten van deze orzo bowl is kipshoarma. En kipshoarma maken is iets dat ik altijd lekker zelf doe. De kant-en-klaar verpakte kipshoarma vind ik vaak niet zo heel erg lekker en ook al snel aan de droge kant.

Veel lekkerder is het om zelf te maken en daarvoor gebruik ik altijd kipdijfilet. Sowieso heb ik kipfilet bijzonder weinig in huis; ik geef altijd de voorkeur aan kippendijen omdat die veel malser en smaakvoller zijn.

Voor de kipshoarma snijd ik de kippendijen in reepjes en die meng ik met shoarmakruiden. Ik zal je zo een ‘recept’ geven voor als je de kruidenmix zelf wilt maken. De kipshoarma bak ik vervolgens altijd op met een uitje en rode paprika. Hartstikke eenvoudig maar oh zo lekker.

Zelfgemaakte kipshoarma is ook heel lekker om te gebruiken in je zelfgemaakte shoarmarol of op een Shoarmapizza.

shoarmakruiden
orzo bowl met kipshoarma

Shoarma kruiden

Die shoarma kruiden dus. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik vaak een zakje shoarma kruiden haal als ik aan de slag ga met shoarma, maar zelf shoarma kruiden maken kan natuurlijk ook. Bewaar de shoarma kruiden in een luchtdicht bakje of potje, dan blijven ze maanden houdbaar.

Ingrediënten (voor ong. 50 gram kruidenmix):

  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

orzo bowl recept
4 van 2 stemmen

Orzo bowl met kipshoarma

Het idee was kapsalon te maken met orzo, maar uiteindelijk toverde ik het recept om tot een orzo bowl met kipshoarma. Een lekker lichte en gezonde maaltijd, heel iets anders dan kapsalon dus!
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Ingrediënten

  • 150 g orzo
  • 300 g kipdijfilet – in reepjes
  • 2 el shoarmakruiden
  • 1 ui – in halve ringen
  • 1 rode paprika – in blokjes
  • 100 g ijsbergsla – in reepjes
  • 1/2 komkommer – in reepjes
  • 1/2 rode ui – in halve ringen
  • 100 g cherrytomaatjes – in vieren
  • 75 g feta
  • knoflooksaus naar smaak

Instructies

  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Meng de kipdijfilet met de shoarmakruiden en bak de kipshoarma samen met de halve uienringen en rode paprika in een koekenpan, tot de kipshoarma gaar is en de groenten zacht.
  • Meng de ijsbergsla met de rode ui, komkommer en tomaatjes.
  • Schep de orzo in kommen en verdeel hier de kipshoarma en salade overheen. Verkruimel de feta over het gerecht en drizzle de knoflooksaus bij wijze van dressing over de bowls.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: kapsalon, kipshoarma, orzo, orzo bowl, shoarmakruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close