Eiersalade met rode biet en feta

Salades, uit zo’n bakkie die je bij de supermarkt koopt. Ik haal ze werkelijk nooit in huis want ik ben er niet gek op. Tobias daarentegen wel, die vindt selleriesalade heerlijk. Dus ja, ik haal ze natuurlijk wel eens in huis maar eten doe ik het eigenlijk nooit. Ook als ze bij toastjes geserveerd worden, dan kies ik liever voor een stukje brie erop. Maar een salade zelf maken leek me dan wel weer een goed idee. Zo weet je precies wat je erin stopt (minder mayo bijvoorbeeld) en dat het vers is, is natuurlijk ook al tien keer lekkerder als je het mij vraagt. En dus maakte ik dit recept. Met eieren, een beetje rode biet, bieslook en wat feta. Heel simpel om te maken, en je hebt een hele bak vol. Halveer dit recept dan ook als je wat minder wenst te hebben. Maar voor een feestje is het heer-lijk op een toastje. En het kleurtje is natuurlijk ook leuk ;-)

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No ratings yet

Eiersalade met rode biet en feta

Porties1 flinke portie

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 el yoghurtmayonaise
  • 1 rode biet (voorgekookt)
  • 150 gram Feta
  • 15 sprieten verse bieslook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de eieren 8-10 minuten zodat het eigeel goed gestold is.
  • Pel vervolgens de eieren (laat ze goed schrikken onder een straal flink koud water) en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes ei met de mayonaise en verkruimel de feta erover. Voeg ook de verse bieslook en het peper en zout toe en roer goed door.
  • Voeg als laatste de blokjes rode biet toe en roer nog even door. De salade zal nu ook een beetje roze worden.
  • Garneer met nog een beetje verse bieslook en serveer met toast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close