Pasta met kip en zongedroogde tomatensaus
Spaghetti burrata met doperwtjes
Tagliatelle met knoflookroomsaus
Lasagne met Kip Parmezaan (Fastfood Friday)
Spaghetti Alfredo uit de oven
Pasta met champignonsaus (Fastfood Friday)
Spaghetti met courgette en tuinbonen
Tortellini salade Caprese
Macaroni zonder pakje (Fastfood Friday)
Lasagne uit de slowcooker
Toscaans ravioli recept
Pasta vongole recept
Mac 'n' Cheese met pompoen
Cannelloni met ricotta en spinazie
Zelf pasta maken (ook voor mij de eerste…
Shakshuka pasta
Vegetarische pastasalade met gegrilde groenten
Frisse pastasalade met garnalen
Fetapasta met groene asperges en doperwtjes
Crispy pasta met broccoli van Laura Vitale
Mac & Cheese met krokante cajungarnalen
TikTok pasta met Boursin en kalamata olijven
Kip Parmezaan pastaschotel
Zonder pakje: Lasagnette
Pasta met groene aspergepesto en kip
Fastfood Friday: One pot taco pasta
One pot pasta carbonara met chorizo
Fastfood Friday: Tuna Melt pastaschotel
Pastaschelpen met Spinaziericotta en Gebakken Pompoen
Romige Pastasalade met Komkommer en Witte Kool
Parmezaanpasta uit de instant pot
Cannelloni Ovenschotel met Champignons en Parmezaan
Groene pastasalade met verse kruiden en gezouten amandelen
Pasta puttanesca met geroosterde cherrytomaatjes
Fastfood Friday: Mac & Cheese met cervelaat en…
Mac&cheese portobello's
Snelle pasta met knoflookmascarpone en kastanjechampignons
Fastfood Friday: Jalapeño Mac & Cheese met chorizo
Fastfood Friday: Krokante ravioli uit de Airfryer
Bruschetta pastasalade voor bij de BBQ
Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino
Cacio e Pepe
Italiaanse Pastaschotel met Bladerdeegdak
One pot champignon-roompasta met pesto
Tagliatelle met pulled pork en kastanjechampignons
Fastfood Friday: Pizza pastaschotel
Koken voor €2,50: pasta met spinazie, geitenkaas en…
Avocado pastasalade
Pasta met doperwtenpesto, ricotta en zalm
Mac & Cheese bitterballen
Ons favoriete campinggerecht: Pasta alla Carbonara
Meatlovers pastaschotel
Fusilli met tomaat, aubergine en ricotta
Penne met geroosterde aubergine en cherrytomaatjes
Pasta met groene groenten, scholfilet en chorizokruim
Cook the Books: Pasta alla Norma uit 'Foodies…
Tagliatelle met geroosterde paprikasaus
Pasta Pesto Parmezaan van Oficina in Brussel
Frisse pastasalade met Hollandse garnalen
Rigatoni pastaschotel met salami en champignons
Pastasalade met gerookte kip en yoghurtdressing
Fusilli alla melanzane e taleggio van Spaghetteria Pasta-bar
Pasta met leftover kalkoen van het kerstdiner
Chilimacaroni uit de slowcooker
Gevulde pastaschelpen met ricotta en bacon
Video: Penne met Hollandse garnalen en paddestoelen
Macaroni met vierkante worstjes
Spinaziefusilli
Goed gevulde Pasta Carbonara
Laura Vitale's Mini Penne
Pasta maaltijdsalade
Pesto-pastasalade met ham
Warme tortellini salade
Vezelrijkpasta met champignons en tomaat
Supersnelle pasta
Healthy Pasta
Mac and Cheese met een twist
Pasta zonder saus

Pasta recepten


Het grote aantal pasta recepten op OMF verraad hoe gek wij zijn van pasta. Het liefst maken we het iedere week een aantal keer! Pasta recepten zijn makkelijk om te maken, je bent snel klaar en je kunt er ook nog eens eindeloos lekkere combinaties mee maken. Een lekker pasta recept in de zomer is een frisse pasta salade. En met kou maak je een warme pasta met winterse seizoensproducten. Pasta is van origine Italiaans en er bestaan twee varianten. Namelijk pasta secca (gedroogde pasta) en pasta fresca (verse pasta). Beide zijn verkrijgbaar in allerlei vormen! Een paar bekende pastasoorten zijn bijvoorbeeld spaghetti, penne, fusili, farfalle en ravioli.

Hoeveel gram pasta per persoon?

Als basis kun je 125 gram ongekookte pasta aanhouden voor een volwassene. Voor een voorgerecht is 80 gram voldoende. En als er eieren in de pasta verwerkt zitten, is 100 gram al genoeg. Heb je geen weegschaal thuis? Dan is de volgende truc (bij spaghetti) heel handig! Voor een portie voor een volwassene houdt je je duim en wijsvinger (top) tegen elkaar. De hoeveelheid pasta die hier tussen past, is precies genoeg! Voor een kind gebruik je de wijsvinger (top) en de onderkant van je eerste duimkootje. Daarnaast verschilt het natuurlijk ook per pasta recept. Bij het ene pastagerecht gebruik je veel saus en bij de ander weer veel kaas wat het machtiger maakt.

Hoelang moet je pasta koken?

Iedere pasta heeft zijn eigen kooktijd. Vaak staat dit op de verpakking vermeld. Voor spaghetti en penne is het vaak 11-13 minuten, fusilli en macaroni 7-8 minuten en verse pasta nog korter. Vaak maar 4-5 minuten!
Hoe weet je of de pasta klaar is?

Misschien heb je wel eens gehoord dat je pastaslierten tegen een tegel muur moet gooien? En als ze dan blijven plakken, zijn ze gaar. Bespaar jezelf de moeite en vlekken! Het beste advies wat ik je kan geven is; proeven! De buitenkant moet zacht zijn en de binnenkant mag nog wat steviger zijn. Als je pasta te lang kookt, dan wordt het plakkerig.

Is pasta gezond?

Was dat maar waar! Dan aten we het waarschijnlijk nog vaker. Wil je een gezonder alternatief dan ‘witte’ voorgekookte pasta? Kies dan voor volkorenpasta! Dit bevat veel meer vezels en dat maakt het een gezondere keuze!

Favoriete pastagerechten OMF

Een paar van onze lekkerste pastagerechten vind je hieronder!

Nog niet gevonden waar je naar zocht? Check dan zeker even onze receptenindex met nog veel meer gerechten met pasta. Klik op de naam van het gerecht om naar het bijbehorende recept te gaan.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close