Borrelhapjes

Ik vind niets gezelliger dan een avond met vrienden lekkere wijnen proeven met goede borrelhapjes erbij! Ik kan enorm genieten van de gezelligheid en het lekkere eten. Soms kies ik voor hapjes die wat moeilijker zijn en meer bereidingstijd nodig hebben, maar ook ik heb daar niet altijd zin in. Op deze pagina vind je een variatie van makkelijke en moeilijke hapjes. Zo kun je zelf je eigen selectie maken!

Borrelplank maken

Om een goede borrelplank te maken begin ik eigenlijk altijd met een vaste basis aan borrelhapjes. Een lekker stokbrood met verschillende tapenades. Een aioli, pesto en tomatentapenade zijn vrij standaard, maar eigenlijk altijd wel lekker om erbij te hebben.

Wil je iets meer opvallen? Dan is deze roomkaas met gerookte zalm tof om te serveren. Iedereen kan met zijn eigen stukje brood of toastje erin dippen! Een warm borrelhapje wat goed in de smaak valt en (bijna) iedereen lust zijn borrel gehaktballetjes! Je kunt het bij iedere gelegenheid serveren en ze gaan vaak razendsnel op.

Iets anders wat echt niet mag ontbreken is kaas, kaas en nog meer kaas! Ik ben er gek op. Niet heel verrassend dat ik heel blij ben met mijn samenwerking met Weydeland kaas. Ik ben zó dol op hun stevige Flinck en Rijck kazen. Niet alleen ik trouwens, ook mijn jongens zijn echte kaaskoppen.

Deze zomer kaasplank stelde ik al eens eerder samen met kaas van Weydeland. Om de plank op te vullen kies ik meestal voor druiven, verschillende toastjes (die ik verspreid over de plank verdeel) en droge worst.

Borrelplank inspiratie

Het is ook leuk om een thema te kiezen voor je borrelplank! Tijdens Sinterklaas heb ik een keer een Sinterklaas borrelplank gemaakt. Deze vulde ik met allerlei zoete en hartige snacks. De kinderen vonden het helemaal gezellig. Een borrelplank met Libanese dips vond ik zelf ook een succes! Het maakt je borrelplank net iets specialer en mijn gasten waren positief verrast.

Mis ik nog een borrelhapje volgens jou?

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close