Ovenschotel recepten

Ik ben echt weg van ovenschotel recepten! Ten eerste omdat je er zoveel kanten mee op kunt, maar ook omdat je het van te voren klaar kunt maken. Heb je ‘s avonds niet veel tijd? Dan maak je het de dag ervoor al klaar en zet je het ‘s avonds alleen nog even in de oven. Ideaal! In de herfst vind ik ovenschotels erg lekker om te maken, maar er staan ook genoeg ovenschotel recepten online voor de andere seizoenen.

Ovenschotel gehakt

Een ovenschotel met gehakt kun je mij altijd voorschotelen. Deze gehaktschotel met kaas is daar zeker geen uitzondering op. Kaas mag van mij (bijna) altijd in overvloede op een recept gestrooid worden en in dit recept heb ik me dan ook lekker laten gaan met een heel zakje Old Amsterdam kaas. Er staan nog veel meer ovenschotels met gehakt op OMF, gebruik de zoekfunctie rechtsboven om ze te vinden.

Ovenschotel kip

Ovenschotels met kip vind je terug in verschillende keukens en kun je dus ook eindeloos mee variëren. Italiaans, spaans, mexicaans ik noem er even een paar! Een van mijn favoriete makkelijke ovenschotels met kip is deze Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel. Dit recept is makkelijk, snel klaar en gezond! Een recept die voldoet op alle drie de punten vind ik soms lastig te bedenken, maar deze viel in de smaak!

Vegetarische ovenschotel

Een lekkere vegetarische ovenschotel die je ook perfect als bijgerecht kunt serveren is deze ovenschotel met sperziebonen en champignons. Wij deden dit bijvoorbeeld bij ons kerstdiner! Een veilig recept die bijna iedereen zal lusten. De gebakken uitjes bovenop maken het recept net even anders! Je kunt het ook prima als hoofdgerecht maken door er bijvoorbeeld aardappelpuree bij te maken.

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close