Orzo bowl met kipshoarma
Het idee was kapsalon te maken met orzo, maar uiteindelijk toverde ik het recept om tot een orzo bowl met kipshoarma. Een lekker lichte en gezonde maaltijd, heel iets anders dan kapsalon dus!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: kapsalon, kipshoarma, orzo, orzo bowl, shoarmakruiden
Servings: 2 personen
- 150 g orzo
- 300 g kipdijfilet - in reepjes
- 2 el shoarmakruiden
- 1 ui - in halve ringen
- 1 rode paprika - in blokjes
- 100 g ijsbergsla - in reepjes
- 1/2 komkommer - in reepjes
- 1/2 rode ui - in halve ringen
- 100 g cherrytomaatjes - in vieren
- 75 g feta
- knoflooksaus naar smaak
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng de kipdijfilet met de shoarmakruiden en bak de kipshoarma samen met de halve uienringen en rode paprika in een koekenpan, tot de kipshoarma gaar is en de groenten zacht.
Meng de ijsbergsla met de rode ui, komkommer en tomaatjes.
Schep de orzo in kommen en verdeel hier de kipshoarma en salade overheen. Verkruimel de feta over het gerecht en drizzle de knoflooksaus bij wijze van dressing over de bowls.