Griekse Orzozalade

Jaaaa, daar is ze weer met een recept voor een maaltijdsalade hoor. Ik hoor het je bijna denken, haha! Ik ben nou eenmaal heel groot fan van maaltijdsalades tijdens de warme zomermaanden. Niets vind ik idealer dan ’s avonds als het een beetje is afgekoeld, vast de salade te maken die ik de volgende dag wil eten. Na een aantal pasta- en aardappelsalades deel ik vandaag deze Griekse Orzosalade met je. Lekker fris door de dressing van Griekse yoghurt en verder gevuld met frisse groenten. En tja, Orzo… jullie weten inmiddels wel dat het een van onze favoriete ingrediënten is om mee te koken!

Zoals met eigenlijk iedere maaltijdsalade wel het geval is, is ook deze salade het lekkerst als ‘ie even de tijd heeft om te staan. Zo kan de salade niet alleen goed afkoelen maar kunnen ook alle smaken lekker intrekken.

Serveer de Griekse orzosalade als bijgerecht bij de barbecue en/of maak er bijvoorbeeld kipgyros of soutzoukakia bij. Eigenlijk kun je de plank niet misslaan met deze maaltijdsalade.

De smaken in de Griekse orzosalade zijn vrij neutraal maar ik kan me voorstellen dat jonge kinderen niet zo gecharmeerd zijn van de rode ui. Je zou deze eventueel kunnen weglaten en los bij de salade kunnen serveren. Ik vind namelijk wel dat de ui qua smaak veel toevoegt maarja, soms moet je iedereen een beetje tevreden stellen, niet waar?

Griekse Orzosalade

No ratings yet

Griekse Orzosalade

Een maaltijdsalade waar je iedereen blij mee maakt, dat is deze Griekse Orzosalade. Lekker fris door de yoghurtdressing en gevuld met knapperige, frisse groente.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 200 g Orzo
  • 1 rode ui - in flinterdunne ringen
  • 1/4 komkommer - in blokjes
  • 1 handje cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 1/2 rode paprika - in reepjes
  • 50 g olijven - gehalveerd
  • 50 g feta - verkruimeld

Dressing

  • 50 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1 el verse dille - fijngehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen.
  • Schep alle groenten en de verkruimelde feta door de orzo.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de Orzosalade.
Gang: salade
Keuken: Grieks
Trefwoord: bijgerecht, griekse salade, maaltijdsalade, orzo, orzosalade, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Griekse Orzosalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close