Romige Orzo met pesto & burrata

Stop de tijd, ik weet zéker dat deze romige orzo met pesto & burrata na vandaag op jouw favorietenlijstje komt te staan. Het is een ontzettend simpel gerecht om te maken, je bent er echt in 20 minuten mee klaar. Het zit bomvol smaak en zelfs de kinderen gaan het eten.

Door de romige pestosaus lijkt dit gerecht bijna op risotto, maar dan kost het je veel minder tijd om klaar te maken. En aan dat soort gerechten hebben we allemaal behoefte, toch?

Serveer de orzo lekker met een berg rucola of groene salade en je makkelijke maaltje is compleet.

vegetarisch orzo recept

Orzo met pesto

De smaakcombinatie orzo met pesto maakten we al eens eerder in de Broccolisoep met orzo en pesto en dat is natuurlijk niet voor niets. Sowieso vind ik pesto bij héél veel gerechten goed kunnen. Het is lekker als brooddip, lekker door de pasta, goed in een salade… het is een super veelzijdig product en dus heb ik het ook altijd in huis.

Dikke kans dat jij voor deze romige orzo met pesto de meeste ingrediënten wel in huis hebt en anders ben je met een kort tripje naar de supermarkt zo klaar. Ik gebruik namelijk echt geen spannende dingen.

Mocht je graag wat willen variëren, dan kun je in plaats van de standaard basilicumpesto natuurlijk ook rucolapesto gebruiken bijvoorbeeld, spinaziepesto maken of zelfs doperwtenpesto. Op deze manier kun je dit gerecht ook een beetje met de seizoenen mee laten gaan.

orzo met burrata

Pestosaus maken

Het maken van de pestosaus voor dit gerecht is onwijs eenvoudig. Met slechts een handvol ingrediënten tover je een heerlijk romige saus op tafel die ieder orzo korreltje straks voorziet van een laagje saus.

Zoals altijd fruit ik wat knoflook en ui aan in een pan; deze ingrediënten zijn voor mij absoluut onmisbaar in vrijwel ieder gerecht. Zodra de knoflook en de ui goed beginnen te geuren, mogen de rest van de ingrediënten erbij.

Ik gebruikte bij het pestosaus maken deze keer slagroom, maar mocht je kookroom willen gebruiken dan kan dat ook. Daardoor ging uiteraard de pesto, wat gedroogde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Geraspte kaas door een roomsaus roeren is wat mij betreft altijd een goed idee. Het zorgt niet alleen voor meer smaak, maar de kaas dikt de saus ook een beetje in. En da’s lekker!

Je zou ervoor kunnen kiezen om de orzo vervolgens in de pestosaus te garen, maar ik wilde de maaltijd juist zo makkelijk mogelijk houden. Daarom kookte ik de orzo eerst in een aparte pan gaar en roerde het vervolgens door de pestosaus. Zo krijg je ook echt zo’n heerlijk romig gerecht!

Op het moment dat je de orzo bij de pestosaus schept zul je wellicht het idee hebben dat het gerecht veel te nat is, maar wees niet bang. Zodra je de orzo met pesto straks op borden schept, dikt het direct alweer een beetje in.

En dan is het alleen nog een kwestie van het gerecht afmaken.

orzo met pesto

Orzo met burrata

En dat afmaken doe ik met een flinke bol burrata. Orzo met burrata is echt een match made in heaven als je het mij vraagt. De zachte textuur van de orzo gaat zó goed samen met het romige van de burrata. Inmiddels hoef ik jullie ook echt niet meer uit te leggen hoe groot fan ik ben van burrata.

Omdat zowel de orzo met pesto als de burrata een vrij milde smaak hebben, besloot ik het gerecht af te toppen met wat chilivlokken. Dat is voor het oog heel fijn, de rode kleur knalt echt van het bord af namelijk, maar ook voor de smaak. Dat kleine pittige hintje is een heel welkome tegenhanger voor de romige orzo.

Ik zou de chilivlokken dus ook zeker niet achterwege laten, maar wees wel voorzichtig met toevoegen uiteraard. Het is niet de bedoeling dat de vlammen straks uit je zal-ik-maar-zeggen schieten.

romige orzo

Op zoek naar een ander vegetarisch orzo recept?

Dit vegetarische orzo recept is in no-time naar mijn favorietenlijstje gestegen. Ook mijn kinderen vonden het allebei erg lekker en als mama ben je dan al gauw blij met wat je op tafel hebt getoverd.

Wil je liever een ander vegetarisch orzo recept? Dan hebben we nog genoeg ideeën voor je over. Wat denk je bijvoorbeeld van:

En zo hebben we echt nog veel meer orzo recepten op OMF staan. We zijn er zelf enorm fan van, dus kunnen het nooit laten om eindeloos te variëren met dit ingrediënt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

orzo pesto burrata
No ratings yet

Romige orzo met pesto en burrata

Geloof mij: dit gerecht gaat een nieuwe favoriet van je worden. Zo romig als risotto maar dan een stuk sneller klaar. En heerlijk van smaak dankzij de pesto en burrata.
Porties2 – 3 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 200 g Orzo
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 200 ml slagroom
  • 50 g pesto
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 30 g Parmezaanse kaas – geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 bol burrata
  • chilivlokken naar smaak

Instructies

  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Maak ondertussen de pestosaus. Fruit hiervoor de ui en knoflook aan in een koekenpan, tot de knoflook goed begint te geuren en de ui glazig ziet.
  • Schenk dan de slagroom in de pan en voeg daar de pesto, basilicum, Parmezaanse kaas en citroensap aan toe. Roer goed door en verwarm tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Giet de orzo af en voeg deze aan de pestosaus toe. Schep even goed om en schep de Orzo vervolgens op borden.
  • Breek de burrata boven de Orzo en garneer met chilivlokken.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, orzo, pestosaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close