Romige orzo met pesto en burrata
Geloof mij: dit gerecht gaat een nieuwe favoriet van je worden. Zo romig als risotto maar dan een stuk sneller klaar. En heerlijk van smaak dankzij de pesto en burrata.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, orzo, pestosaus
Servings: 2 - 3 personen
- 200 g Orzo
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 ml slagroom
- 50 g pesto
- 1 el gedroogde basilicum
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- sap van 1/2 citroen
- 1 bol burrata
- chilivlokken naar smaak
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak ondertussen de pestosaus. Fruit hiervoor de ui en knoflook aan in een koekenpan, tot de knoflook goed begint te geuren en de ui glazig ziet.
Schenk dan de slagroom in de pan en voeg daar de pesto, basilicum, Parmezaanse kaas en citroensap aan toe. Roer goed door en verwarm tot de kaas helemaal is gesmolten.
Giet de orzo af en voeg deze aan de pestosaus toe. Schep even goed om en schep de Orzo vervolgens op borden.
Breek de burrata boven de Orzo en garneer met chilivlokken.