Oliebollenwafels

Inmiddels hebben we op OMF al aardig weten te variëren met oliebollen. Zo maakte Viv afgelopen week waanzinnig lekkere mini oliebollen met chocoladesaus, maar zijn ook de hartige oliebollen en chocoladeoliebollen nog altijd een hit. Dit jaar pak ik het zelf weer net iets anders aan. Ik maak namelijk oliebollenwafels! Het beslag voor oliebollen gebruik ik samen met mijn wafelvorm en het resultaat zijn heerlijk luchtige wafels die echt iets weghebben van oliebollen. Natuurlijk kunnen we de smaak van echte oliebollen niet honderd procent evenaren, deze wafels worden immers niet gefrituurd zoals gebeurt met echte oliebollen. Lekker is het echter wel, ook als je nog wat oliebollenbeslag overhebt na Oud & Nieuw. Fijne bijkomstigheid: je kleding gaat er niet van stinken. Toen mama en ik vroeger nog samen oliebollen bakten zetten we de frituurpan altijd buiten neer en stonden we een paar uur achter elkaar oliebollen te bakken in ons kloffie. Op het moment dat je het huis dan weer in liep rook je pas hoe erg je stonk. Daarvan heb je met deze wafels dus geen last. En op de een of andere manier voelen deze oliebollenwafels ook wat minder guilty aan. Reden om er meer van te snoepen!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Deze wafels zijn het allerlekkerst wanneer je ze direct opeet. Warm en direct uit de oven. Dan zijn ze namelijk ook nog lekker luchtig. Ik heb gemerkt dat ze wat taai worden wanneer je ze een dag bewaart. Echter heeft dit ook te maken met de bakvorm die ik heb gebruikt, de wafels kregen een licht rubberachtig smaakje. Wellicht dat ze beter te bewaren zijn wanneer de wafels in een wafelijzer worden gebakken, dus ik ga daar toch maar eens naar op zoek. Blijkbaar kunnen siliconen wafelvormen niet tippen aan een wafelijzer.

oliebollenwafels

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oliebollenwafels

4 van 4 stemmen

Oliebollenwafels

Porties15 stuks

Ingrediënten

 • 1 pak mix voor oliebollen
 • 100 ml ongezouten roomboter gesmolten
 • 750 ml lauwwarm water
 • 250 gr krenten/rozijnen geweekt

Instructies

 • Doe de oliebollenmix samen met de gesmolten boter en het water in een kom. Roer dit met een pollepel tot een nagenoeg egaal beslag. Voeg vervolgens de geweekte krenten en rozijnen toe en roer deze er goed doorheen.
 • Dek de kom af met plasticfolie en laat het oliebollenbeslag 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
 • Verwarm de oven voor op 200°C of verwarm het wafelijzer.
 • Schep een kleine soeplepel van het oliebollenbeslag in de wafelvormen. Bak de wafels vervolgens 20 minuten in het midden van de oven of 4/5 minuten in een wafelijzer goudbruin en gaar.
 • Serveer de oliebollenwafels met een flinke berg poedersuiker.

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Wat een leuk idee, ik maak er een paar als ik beslag overhoud!

 2. Jammer dat uitgegaan wordt van een pak oliebollenmix en het gewicht niet vermeld wordt.Laat ik nu geen pak van Koopmans hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close