Caprese Orzo met Buffelmozzarella en Basilicum

Nu we EINDELIJK wat meer in de lente en zomerse(!) sferen verkeren, is het hartstikke tijd voor een gerecht zoals dit. Want dit makkelijke maaltje bestaande uit orzo met cherrytomaatjes, buffelmozzarella en basilicum past daar perfect bij. Alles in de caprese vorm vind ik altijd erg lekker, en wanneer er een barbecue georganiseerd wordt, is een caprese salade ook iets wat ik er goed bij vind passen. Maar ben je lekker met zijn tweeën en heb je zin om deze zomerse smaken op tafel te zetten, ga dan gerust aan de slag met deze Caprese Orzo met buffelmozzarella en basilicum. Vult namelijk wel iets meer dan een salade :-)

Niet ingewikkeld om te maken, en veel heb je niet nodig. Zorg er in ieder geval wel voor dat je buffelmozzarella gebruikt voor dit gerecht, die is namelijk het ALLERLEKKERST. Voor koude gerechten met mozzarella raden we dit altijd aan. Gebruik je mozzarella in een warm gerecht dan kun je prima uit de voeten met de iets goedkopere niet-buffelvariant. Zodra de mozzarella warm wordt proef je namelijk niet heel veel verschil.

Meer inspiratie
En mocht je nou meer caprese-inspiratie nodig hebben? Check dan alle recepten die we al gemaakt hebben met de bekende combinatie van tomaat en mozzarella. Naast deze Caprese Orzo hebben we de afgelopen jaren ook enorm veel lekkere gerechten met Orzo gemaakt, het blijkt een van onze favoriete ingrediënten te zijn geworden. Het is ook zo’n multi-inzetbaar ingrediënt! Lekker als salade, als vervanger voor rijst, vervanger voor pasta… Alle Orzo-recepten die we tot nu toe hebben gedeeld vind je hier.

Oja en mocht je nou denken: Orzo, dat kan ik echt nóóit vinden… dan kan ik me dat enigszins voorstellen. Het wordt namelijk regelmatig verkocht onder de noemer Riso. Albert Heijn heeft het in ieder geval van het merk DeCecco.

3.75 van 4 stemmen

Caprese Orzo met Buffelmozzarella en Basilicum

Een keer toe aan een variatie op de standaard Caprese? Deze Caprese Orzo met buffelmozzarella en basilicum is het ultieme zomergerecht. Lekker fris door de tomaat en basilicum en afgetopt met buffelmozzarella het lekkerste dat je kunt eten.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren Niet, direct serveren.

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 blik cherrytomaatjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden pasta blend
  • peper en zout
  • 15 gram basilicum fijngehakt + extra voor garnering
  • 750 ml water
  • 300 gram orzo
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Doe dan het blik cherrytomaatjes, de Italiaanse kruiden en basilicum erbij. Roer even goed door en laat lekker pruttelen op middelhoog vuur.
  • Voeg het water en de orzo toe en roer regelmatig goed door. Laat op middelhoog vuur pruttelen zodat de orzo gaart. Breng op smaak met peper en zout.
    Wanneer de orzo gaar is voeg je de geraspte mozzarella toe en laat je dit smelten.
  • Serveer direct; schep op op twee borden en verdeel de buffelmozzarella en extra basilicum erover.

Notities

Je kunt er eventueel nog geroosterde cherrytomaatjes bij serveren.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, buffelmozzarella, caprese, cherrytomaatjes, makkelijke maaltijd, orzo, orzo caprese, zomergerecht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close