Curry recepten

Op Ohmyfoodness heb je misschien wel eens gelezen dat ik van mezelf vond dat ik te weinig curry recepten maakte. Terwijl ik er zo gek op ben! Daar is langzaamaan wel verandering in gekomen. Tegenwoordig maak ik met regelmaat wel een lekkere curry. Of het nu een gele curry, groene curry of rode curry is. Allemaal even lekker!

Met curry recepten kun je zoveel variëren. Ze zijn lekker met vlees, vis of vega! En ik maak er altijd mijn restjes groente in op. Ideaal! En geloof mij, er zijn genoeg opties voor een makkelijke curry. Ik kom regelmatig thuis uit werk, pak een currypasta en gooi deze in de pan. Wat kokosmelk toevoegen en dan alle restjes groente, vlees en/of vis wat we nog in de koelkast hebben liggen erbij. Even laten sudderen en je bent klaar.

Rode curry recepten

We beginnen met rode curry recepten. Rody curry gerechten zijn mild pittig, maar je kunt het zelf binnen no-time pitter of milder van smaak. Een van mijn favoriete rode curry’s is deze rode bloemkoolcurry met cashewnoten. Het is een vegetarische curry die geen vlees nodig heeft, want dankzij de tuinerwten en cashewnoten heeft het gerecht een lekkere bite.

Wil je weten welke curry het pittigste is? Dat ligt aan de peper die in de curry verwerkt zit. In een groene curry zit, surprise, groene peper. Dit is de pittigste van de drie. Daarna volgt de groene curry. In een groen curry recept wordt een groene peper gebruikt. Als laatste de gele curry. Deze krijgt de gele kleur van kurkuma, maar heeft ook een rode peper als basis. Dit is over het algemeen de minst pittige curry.

Gele curry recepten

De gele curry recepten zijn in Nederland geloof ik minder populair dan de groene en rode. Je ziet ze minder vaak terug op menukaarten van restaurants of op websites. Bij mij geldt dit niet. Op OMF zijn de meeste curry’s gemaakt met een gele currypasta. Misschien omdat ze het mildste zijn qua pittigheid en dus ook zeer geschikt voor de jongens. Heel lekker in combinatie met een curry met vis. Bijvoorbeeld deze gele curry met knoflookgarnalen en babymaïs. Of deze gele linzen curry!

Groene curry recepten

Voor groene curry recepten moest ik iets langer zoeken. Het zijn over het algemeen de meest pittige curry gerechten. Mocht je ze te pittig vinden (misschien voor je kinderen)? Voeg dan een blik kokosmelk toe. Iets meer dan in het recept staat. Dan wordt het gerecht iets romiger en verliest het wat pittigheid. Deze groene curry met kabeljauw en paksoi is heerlijk!

Naast groen, rood en geel bestaat er ook nog een massaman currypasta! Ben je benieuwd wat dit is? Bekijk dan deze massaman curry!

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close