Pittige pindacurry met tofu

Ok, voordat je geneigd bent om weg te klikken om dat je helemaal niet van pittig eten houdt: deze pittige pindacurry met tofu kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Op de foto zie je rode peperringetjes liggen; in totaal heb ik één rode peper gebruikt en door toevoeging van alle andere ingrediënten was deze curry zelfs voor onze kinderen nog heel goed te doen. Oftewel: met die pittigheid viel het dus wel mee. Voeg vooral meer pepers toe als je even goed wilt snotteren.

Buiten die zogenaamde pittigheid was deze pindacurry met tofu gewoon heel erg lekker. Sowieso zijn wij thuis dol op alles dat maar een beetje refereert aan pindasaus dus je begrijpt dat deze curry een succes was. Het smaakt ook een beetje naar pindasaus en als je daar fan van bent, tja… dan kan het niet zo snel misgaan.

Het fijne aan deze pindacurry met tofu vind ik bovendien dat er lekker veel groente in zitten. En een flinke hoeveelheid proteïne natuurlijk door de tofu.

De tofu die ik gebruikte kwam van de toko en het is belangrijk om deze wel even goed uit te laten lekker. Zo zorg je ervoor dat de tofublokjes wel intact blijven in de curry en dat ze niet compleet uit elkaar vallen. Ik heb zelf de tofu tussen twee dikke vellen keukenpapier gelegd en iets zwaars op de tofu gelegd. Zo wordt het vocht er echt uitgeperst en dat moet je hebben! Je zult merken dat het snijden dan ook een stuk makkelijker gaat.

Pittige pindacurry met tofu

5 van 2 stemmen

Pittige pindacurry met tofu

Liefhebbers van pindasaus kunnen met deze pittige pindacurry met tofu hun geluk niet op. De pindacurry doet aan pindasaus denken en is gevuld met lekker veel groenten en zijdezachte blokjes tofu. Perfect voor een doordeweekse dag.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 300 g stevige tofu
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 rode peper - in ringetjes
  • 1 pakje rode currypasta (70 g)
  • 50 g romige pindakaas
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 1 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 200 g aspergebroccoli/broccoliroosjes
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Leg de tofu tussen twee vellen keukenrol en leg er iets zwaars bovenop. Laat de tofu zo liggen tot het meeste vocht eruit is en snijd de tofu dan in blokjes.
  • Verhit de olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper aan.
  • Voeg de rode currypasta en pindakaas toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk de kokosmelk in de pan en doe de sojasaus en het limoensap erbij. Roer even goed door en voeg dan de aspergebroccoli en rode paprika toe.
  • Breng het geheel aan de kook en kook de pindacurry 20 minuten tot de groenten zacht zijn. Voeg de laatste 5 minuten de tofu toe.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: curry, groenten, makkelijke maaltijd, tofu, vegan, veganistisch, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pittige pindacurry met tofu

Join the Conversation

  1. Lukas says:

    Moet de deksel op de pan tijdens stap 5?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close