Chili con Carne uit de slowcooker

Chili con carne vond ik vroeger ontzéttend smerig, ik at het altijd met een halve pot appelmoes om het nog een beetje weg te kunnen krijgen. Vandaag de dag is dat allang niet meer zo en als het herfst of winter is vind ik het een best lekker gerecht. Toch eet ik het niet zo graag op de manier waarop we dat vroeger deden (met gekookte aardappels) of met rijst. Ik houd er wel van om dingen net even iets anders te maken of te serveren en dus deed ik dat met deze Chili con carne uit de slowcooker ook. Ik gebruikte taco-schelpen, at er ijsbergsla, zure room, verse avocado en flink wat geraspte kaas bij en ik heb echt gesmuld. En de leftovers zijn de volgende dag nog prima als lunch, heerlijk! Mocht je geen slowcooker hebben dan kun je deze chili con carne natuurlijk alsnog klaarmaken. Ik vertel je onderaan dit artikel hoe!

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)

 • 500 gram rundergehakt
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 600 gram gemengde bonen
 • 200 gram mais
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 rode peper
 • 1 rode paprika
 • 500 milliliter tomatensaus
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • ½ eetlepel komijnpoeder
 • peper en zout

1. Bak het gehakt rul in een koekenpan en doe het vervolgens in pot van de slowcooker.

2. Hak de ui, knoflook en de rode peper fijn en snijd de paprika in blokjes. Doe dit samen met alle ingrediënten bij het gehakt in de slowcooker.

3. Draai de cooker op stand Low en laat de chili con carne zo’n 6,5 uur zachtjes pruttelen.

Geen slowcooker? Fruit dan eerst de ui, knoflook en rode peper aan in een diepe pan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Doe de rest van de ingrediënten in de pan en dek deze af met een deksel. Laat de chili con carne 2 – 2,5 uur op laag vuur pruttelen.

Chili con carne uit de slowcooker

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ik ben meestal ook niet zo’n fan van chili con carne, maar jouw variatie ziet er wel erg goed uit!

 2. Kelly says:

  Hmm lekker ! Ik vind het zelf ook lekker met rijst, maar dat is natuurlijk ieder voor zich :)

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Chili con Carne eten we best vaak, zo lekker! Ook makkelijk om van te voren te maken ;)
  Uit een slowcooker heb ik het nooit gehad, maar lijkt me wel leuk om eens te proberen!

 4. Ellen says:

  Ik ben dol op chili con carne en maak het zelf heel regelmatig. Maar ik denk dat als je het in de slowcooker maakt het nog zooo veel lekkerder is doordat alle smaken zo goed hebben kunnen mengen. Jammer genoeg heb ik er nog geentje, dat zal misschien een tip zijn voor de feestdagen volgend jaar ;)

 5. Oh heerlijk, ik houd van chili con carne en dat dit in de slowcooker kan is helemaal super.

  Ik ga het recept bewaren en z.s.m. in mijn maaltijdplanning opnemen.

 6. nicole says:

  Hoe toevallig, is was net op zoek naar een bonengerecht uit de slowcooker. Deze gaat het dus morgen worden.

 7. Tanja says:

  Mmmm lekker, ik ben dol op Chili Con Carne en ga deze versie van jou met zure room en avocado erbij morgen maken! Maar welke bonen bedoel je met gemengde bonen, ik gebruikte tot nu toe alleen bruine bonen en mais. En heel veel geraspte kaas, dat vind ik heerlijk. Soms maak ik het een dag van te voren en warm het dan op in de oven. Dan zijn de smaken nog beter vermengt. Ik heb er nu veel zin in, straks gaat mijn betere helft ;-) toch boodschappen doen, dan schrijf ik alles erbij op het lijstje :-)
  P.s. Ik bid wel voor de brune bonen :D Ik vind ze met spekjes en ui ook heerlijk!

  1. Sabine Author says:

   Met gemengde bonen bedoel ik gemengde bonen ;) Het maakt dus niet uit welke je neemt, je kunt je eigen mixje kiezen of kijken wat je in huis hebt. Spekjes en ui zijn in ieder gerecht bijna goed hihi. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 8. Tanja says:

  Het was in een woord Heerlijk!

 9. Bobbertje says:

  Ik heb een slowcooker maar gebruik die nooit. Maar ga er zeket mee aan de slag

  1. Sabine Author says:

   Oooh gauw gaan doen! Top apparaat.

 10. Elise says:

  Hoi Sabine
  Ziet er lekker uit dat gerecht,alleen wat heb je erbij gedaan? zijn dat taco chips? hoor graag van je.
  groetjes Elise

  1. Sabine Author says:

   Staat in het artikel ;)

 11. Yum Yum en nog eens Yum!

  Dit was super lekker. We hebben het met taco’s, geraspte kaas en guacamole gegeten.
  Komt zeker terug op het menu.

 12. Diane says:

  Ziet er heerlijk uit en ik ga hem dan ook volgende week uitproberen! 1 vraagje: wat is de inhoud van 1 blik tomatenblokjes? Ik heb toevallig de tomaten van Heinz meegenomen, maar die zitten niet in blik

  1. Sabine Author says:

   In één blik tomatenblokjes zit 400 gram.

 13. Antje says:

  Ziet er goed uit. Ik heb geen slow cooker maar wel een stoomoven. Zou het daar ook in kunnen?
  Welke temperatuur zou je dan moeten gebruiken?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb geen ervaring met een stoomoven dus dat durf ik je niet te zeggen. Ik denk dat je er beter voor kunt kiezen om de chili con carne dan op het fornuis klaar te maken.

 14. Zijn het gedroogde bonen? Of uit een pot?

 15. Patrick says:

  Gebruik je gedroogde bonen of voorgeweekte uit een pot?

  Wat Chili kruiden betreft, ik heb ze allemaal geprobeerd en indien je zakjes wil gebruiken zijn die van Silvo het lekkerst. alle andere merken vallen tegen.

 16. Bianca says:

  De bonen een half uurtje voor tijd erbij doen?….dat gedeelte mistte ik nog in je recept…Ik maak gebruik van een slowcooker. Alle ingredienten in huis, lijkt me een heerlijk recept! dankjewel.

 17. Petra says:

  Hoi Sabine,

  het wordt echt tijd voor een Pinterest linkje :) :)

  1. Sabine Author says:

   Als je met je muis over de afbeeldingen gaat kun je de recepten + foto’s opslaan op Pinterest. Als je via mobiel kijkt kun je één keer op de afbeeldingen klikken.

 18. Gerard Schaefers says:

  Dag Sabine,

  Wat is het volume van de slowcooker die je voor dit recept hebt gebruikt?
  Ik heb zelf een 2,4 liter Crockpot en zal waarschijnlijk de hoeveelheden moet aanpassen.
  Vast bedankt voor je antwoord.
  Vriendelijke groet,
  Gerard Schaefers

  1. Sabine Author says:

   Hmm, ik geloof 3,8 liter.

 19. MoJuffie says:

  Gemaakt met een kleine eigen twist. Yum!
  Dankjewel voor alweer inspiratie

  1. Sabine Author says:

   Super leuk, welke twist heb je eraan gegeven?

   1. MoJuffie says:

    Ik moest het maken met de producten uit mijn voorraad. Ik had nog een pot Lidl-pastasaus met gehakt staan (vervanging pasata en gehakt), sambal en cayennepeper i.p.v. verse rode peper, kidneybonen i.p.v. gemengde bonen.

    Ik ga dit recept binnenkort weer in mijn slowcooker maken. Maar dan WW-Proof. Is een eitje met WW Flex.

 20. will Janssen says:

  Vandaag aan het pruttelen , dat wordt smullen straks!!

  gr Will

  1. Sabine Author says:

   Lekker!!

 21. Linda says:

  Wat voor tomatensaus heb je hiervoor gebruikt?

 22. Dingena Visser says:

  Heb je geweekte bonen gebruikt? En voeg je deze meteen in het begin toe? Ik wil dit gerecht graag maken en heb gedroogde bonen die ik een nacht laat weken maar weet niet goed wanneer ik deze aan de slocooker met toevoegen.

  1. Sabine Author says:

   Ik gebruik altijd bonen uit blik dus die zijn al gegaard. Gedroogde, geweekte bonen kun je (ook) al direct aan de slowcooker toevoegen.

 23. Joyce Feij says:

  Wil het vanavond maken echter niet helemaal de tijd meer, zou ik hem ook 3 uur op high kunnen zetten? Of dan beter een andere keer maken?

  1. Sabine Author says:

   Ja hoor, dat kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close