Plaattaart met aardappel en twee kazen

Een plaattaart is zo’n gerecht wat iedereen lekker vindt, en waar je qua bereiding de mist bijna niet in kunt gaan. Omdat het een kwestie is van het deeg laten ontdooien (mits je dus kiest voor plakken bladerdeeg, en dat zou ik zeker doen), en dat vervolgens te beleggen met dat wat je lekker vindt, heb je na wat oventijd een heel mooi gerecht op tafel staan. We hebben er bij OMF al veel verschillende varianten op gemaakt. Deze met dunne plakjes aardappel is er eentje die je heel goed als bijgerecht kunt serveren, want groenten komen er niet op terug. De vulling bestaat namelijk uit aardappel, boter, kaas, aardappel, boter en kaas en met een half uur in de oven wordt de aardappel zacht, smelten de kazen en wordt het deeg mooi krokant. Heer-lijk. En maak er gewoon een lekkere salade bij, dan ben je compleet.

PlaattaartAardappelTweeKazen ST

No ratings yet

Plaattaart met aardappel en twee kazen

Porties1 plaattaart

Ingrediënten

  • 550 gram rode aardappeltjes in dunne plakjes gesneden
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 50 gram roomboter
  • 150 gram cheddar geraspt
  • 200 gram oude kaas geraspt
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg 6 plakken bladerdeeg in een rechthoekige vorm tegen elkaar aan, op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden dicht.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een steelpan.
  • Beleg het deeg met een laag aardappelschijfjes (houd een cm rondom vrij) en smeer de schijfjes in met een laag boter en strooi er een beetje peper en zout overheen. Strooi daarna de helft van de kazen erover en herhaal deze stap dan nog een keer.
  • Snijd de overige twee plakken deeg in repen en beleg hiermee de rand van de taart. Smeer het deeg in met ei en schuif de taart in de oven voor 30 minuten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

PlaattaartAardappelTweeKazen Pinterest

Join the Conversation

  1. Eveline says:

    Als je dit recept ’s avonds maakt en wilt de volgende dag de andere helft opeten, kan dit op dezelfde temperatuur en tijd worden verwarmd in de oven?

    1. Sabine says:

      Dezelfde temperatuur wel, dezelfde tijd niet want er hoeft immers niets meer gegaard te worden. Ik denk dat je aan 10 minuten genoeg hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close