Shoarmataart

Er zijn al verschillende quiche/hartige taart recepten verschenen op Ohmyfoodness en ik ben er ook echt gek op. Het was al weer een tijdje geleden dat we het hadden gegeten en dus besloot ik om weer eens een hartige taart te maken. Al een tijdje wilde ik graag een hartige taart met shoarma maken, dus dat haalde ik dan ook in huis. Deze hartige taart is echt een experimentje geweest en gelukkig is hij goed gelukt. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor shoarmataart.

No ratings yet

Shoarmataart

Deze hartige taart is echt een experimentje geweest en gelukkig is hij goed gelukt. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor shoarmataart.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Totale tijd 58 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • oven
  • springvorm, 24 cm Ø
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 400 g shoarma
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • 1 klein bakje kruidenroomkaas
  • 5 plakjes hartige taartdeeg van Koopmans - diepvries
  • geraspte kaas
  • peper/zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de springvorm is. Haal het hartige taart deeg uit de vriezer en laat de plakjes zo’n tien minuten ontdooien.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen (even goed wassen!), de ui in grove snippers en de rode paprika in blokjes.
  • Rol de plakjes deeg met een deegroller een beetje uit zodat ze langer en dunner worden. Beleg hier vervolgens de springvorm mee en vorm een opstaande rand van ongeveer drie centimeter.
  • Bak de shoarma in een koekenpan bruin en voeg hieraan de paprika, ui en prei toe. Bak even goed door totdat de groenten gaar zijn.
  • Terwijl de shoarma bakt breek je vier eieren (ik doe dit zelf altijd in een maatbeker) en voeg je hieraan de kruidenroomkaas toe. Klop de eiren en de kaas goed door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Wanneer het shoarma-mengsel gaar is doe je dit in de springvorm. Verdeel het mengsel goed over de bodem en giet vervolgens het ei/kaasmengsel eroverheen.
  • Strooi af met geraspte kaas en schuif de shoarmataart voor 20-30 minuten in het midden van de oven.

Notities

Tip:
Deze shoarmataart is erg lekker met een frisse komkommersalade. En zoals altijd bij shoarma, is een beetje knoflooksaus een heerlijke toevoeging bij deze taart.
 
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: hartige taart, quiche, recept, shoarmataart, vlees

Join the Conversation

  1. Leuke variant op de hartige taart, ga ik eens proberen. Maar euh.. sinds wanneer moet je taart deeg uit de oven halen om te ontdooien? :)

  2. Deze is zo onwijs lekker! Staat regelmatig op het menu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close