5x Noedels met kip

Heb je zin in noedels met kip? Ik inspireer je graag met 5 verschillende recepten! Als groot fan van noedels ben ik dol op dit soort gerechten, ze zijn namelijk allemaal super snel klaar.

En bovendien kun je er naar hartenlust mee variëren, zoals je hieronder zometeen ook gaat zien. Er komen recepten voor noedelsoep, warme noedels en noodle bowls voorbij.

Krijg jij net als ik geen genoeg van noedels? Check dan al onze noedel recepten.

udon noedelsoep


#1 Udon noedelsoep met Kip Katsu
Deze noedelsoep heeft alles wat je nodig hebt voor een lekker comfort food gerecht: krokant gefrituurde kip, rijke bouillon en noedels. Sowieso is Kip Katsu wel écht een favoriet van mij. Ik heb er al meerdere lekkere gerechten mee gemaakt.

Gebruik vooral de zoekfunctie in de menubalk bovenaan de website en zoek op ‘Kip Katsu’.

Romige pindanoedels met kip


#2 Romige pindanoedels met kip
Deze noedels zijn lekker en makkelijk, want je maakt ze met 1 pan klaar! Het zijn geen simpele noedels met alleen pindakaas. Je proeft de kokosmelk en rode currypasta nog goed en dit in combinatie met de vissaus en de sojasaus maakt hem super lekker.

Ultiem comfort food op Aziatische tour.

noodle bowl met kipgehakt


#3 Noodlebowl met kipgehakt
In dit recept kiezen we in plaats van kip voor noedels met kipgehakt. Een lekkere afwisseling en het gerecht smaakt er niet minder om.

Je kunt ervoor kiezen het kipgehakt zelf te maken. Maal daarvoor rauwe kipfilet of kipdijfilets fijn met een foodprocessor. Maar (ongekruid) kipgehakt bij de slager of supermarkt halen, kan natuurlijk ook.

Deze twee noedel recepten van OMF zijn heel geschikt om kip aan toe te voegen:

Noodles met gember

#4 Noodles met gember, sugar snaps en limoen

Alles wat een gerecht met noedels een beetje Aziatisch maakt, heb ik in dit gerecht gestopt. Want denk naast bovenstaande ingrediënten ook aan vissaus, sesamolie, knoflook natuurlijk en sojasaus. Een hele goede combi! En dus heel lekker om blokjes kipdijfilet aan toe te voegen.

noedels met geroosterde pindakaas

#5 Noedels met geroosterde pindakaas van Emma
Wil je graag noedels serveren voor gasten? Dit gerecht ziet er spectaculair uit, maar is redelijk makkelijk te maken!

Nog niet voldoende inspiratie gehad? Hieronder nog een paar extra recepten voor noedels met kip:

Welke soorten noedels zijn het meest geschikt voor noedels met kip?

Het hangt af van je persoonlijke smaak en de gewenste textuur. Enkele populaire keuzes zijn rijstnoedels, eiernoedels, udon-noedels of ramen noedels. Rijstnoedels zijn glutenvrij en hebben een zachte textuur, terwijl eiernoedels een elastische textuur hebben. Udon-noedels zijn dik en hebben een zachte beet, terwijl ramen noedels meestal dunner en steviger zijn.

Waar je wel even op moet letten is dat vrijwel alle noedels vocht in zich opnemen en dat dit met rijstnoedels helemáál zo is. Als je noedelsoep maakt kun je dan ook het beste de noedels pas op het allerlaatste moment toevoegen.

Kan ik noedels met kip in de koelkast bewaren?

Ja, je kunt noedels met kip bewaren, maar het is het beste om ze binnen 2-3 dagen op te eten. Zorg ervoor dat je de restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaart om bederf te voorkomen. Gebruik de magnetron of een pan voor het opwarmen van je noedels en voeg altijd een klein scheutje water of sojasaus toe om de noedels weer los te krijgen.

Noedels met kip in de vriezer bewaren?

Ja, je kunt noedels met kip in de vriezer bewaren. Heb je te veel gemaakt? Gooi het dan niet weg! Je kunt het goed in de vriezer bewaren. Laat de noedels met kip eerst volledig afkoelen voordat je ze in de vriezer zet. Gebruik hiervoor een luchtdichte, diepvriesbestendige bak of zak. Label de verpakking met de datum, zodat je ze niet langer dan 2-3 maanden in de vriezer laat liggen.

Na deze periode worden noedels met kip minder lekker om nog op te warmen. Wanneer je de noedels met kip wilt ontdooien, haal ze dan ‘s ochtends uit de vriezer en laat ze geleidelijk aan in de koelkast ontdooien. Dit helpt om de groei van bacteriën te minimaliseren. 

Het opwarmen doe je vervolgens weer in de magnetron of met een scheutje water in een pan.

Let er wel op dat noedels, zodra ze zijn gegaard en je ze dan bewaard, altijd zachter worden en ze dus hun bite verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close