Romige pindanoedels met kip

Gerechten die min of meer per ongeluk ontstaan vind ik altijd het leukste, zeker als ze enorm in de smaak blijken te vallen. Deze romige pindanoedels met kip hebben nooit op onze eetplanning gestaan maar tijdens het koken van de beoogde noedelsoep bedacht ik me dat ik totaal geen zin had om veel afwas te creëren en mikte ik uiteindelijk alles bij elkaar in een pan. Daar kwamen deze romige pindanoedels uiteindelijk uit voort. Tim en ik vonden het zó lekker en zelfs Vic at er een heel bord van leeg, dat ik besloot direct alles te noteren wat ik had gedaan zodat ik het gerecht later nog een keer kon maken maar dan bewust. En zie hier het resultaat! Omdat de woknoedels in dit gerecht graag vocht in zich opnemen, kun je dit gerecht niet van tevoren klaarmaken maar dien je het direct na het koken te serveren. Moet op zich geen probleem zijn, het hele gerecht is namelijk zo klaar.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Romige pindanoedels met kip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Romige pindanoedels met kip

3.47 van 13 stemmen

Romige pindanoedels met kip

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 300 gr kipfilet - in blokjes
 • 1 rode ui - in halve ringen
 • 1 teentje knoflook - fijngehakt
 • 200 gr kastanjechampignons - in plakjes
 • 2 el rode currypasta
 • 400 ml kippenbouillon
 • 400 ml kokosmelk
 • 75 gr pindakaas
 • 1 el vissaus
 • 1 el sojasaus
 • 250 gr woknoedels

Instructies

 • Verhit een klein beetje olie in een wok en bak hierin de rode currypasta zo'n 2 minuten aan.
 • Voeg de rode ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
 • Doe dan de kipfilet in de pan en bak de kip al omscheppend 5 minuten mee. De kip hoeft nog niet door en door gaar te zijn.
 • Doe de champignons in de wok en bak deze mee tot ze beginnen te slinken.
 • Schenk alle natte ingrediënten in de wok: de kippenbouillon, kokosmelk, vissaus en sojasaus en voeg ook de pindakaas toe. Breng de saus aan de kook en roer goed door tot de pindakaas gesmolten is.
 • Leg de woknoedels in de pindasaus en kook de noedels in zo'n 5 minuten gaar in de saus. Trek zodra het kan de noedels uit elkaar met twee vorken.
 • Serveer de romige pindanoedels met kip direct.

Join the Conversation

 1. Dit lijkt me een lekker recept! Een vraagje: wat houdt rode curry pasta in?

  1. Sabine Author says:

   Currypasta is een pasta gemaakt van verschillende kruiden en specerijen welke samen zijn fijngemalen. Je kunt het kopen in de supermarkt (Aziatisch schap) of zelf maken. Mijn favoriet is in ieder geval van FairTrade.

 2. Evelien says:

  Kan ik de vissaus ook vervangen door oestersaus denk je?

  1. Sabine Author says:

   Nee, dat zou ik denk ik niet doen. Oestersaus en vissaus zijn wel wezenlijk verschillende producten. In plaats van vissaus zou je eventueel wel een blokje visbouillon kunnen verkruimelen of eventueel een lepel sojasaus meer toevoegen.

 3. Lisette says:

  Dit was echt mega lekker!!! Super romig en vol van smaak, heerlijk!

 4. Grietje says:

  Kan ik de kokosmelk ook vervangen door bijv. kookroom? Ik ben niet zo van de kokos…

  1. Sabine Author says:

   Met 400 ml kookroom wordt het wel heel heftig. Ik zou dan 1 flesje (vaak 250ml) kookroom gebruiken en de rest aanvullen met water of bouillon.

 5. Daisy says:

  Al eens gemaakt met noedels echt superlekker, ik vroeg me af of dit ook met mihoen zou kunnen?

  1. Sabine Author says:

   Ik denk dat het met mihoen een iets te plakkerig geheel gaat worden.

 6. Carlijn says:

  Het was heerlijk!!

 7. Anouk says:

  Favorietje bij ons thuis! Kinderen (4 en 8 jaar) zijn groot fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close