Pasta met kippendijen in lichte champignonsaus

Na al die jaren is mijn liefde voor pastagerechten nog steeds niet afgezwakt. Dol ben ik er op en het liefst eet ik het iedere dag. Geen optie als foodblogger en dus probeer ik iedere keer dat ik pasta klaarmaak er mee te variëren. Toch blijf ik een paar favoriete sauzen hebben en een daarvan is champignonsaus. Deze Pasta met kippendijen in lichte champignonsaus is echter niet zo guilty als de pasta met champignonsaus die ik normaal maak. Dat wil niet betekenen dat je van dit gerecht vier borden naar binnen kunt schuiven want dat lijkt me minder verstandig, maar het is een tikkeltje minder ongezond dan mijn favoriete champignonsaus die ik maak met boter en een hoop slagroom. Overigens hoef je nu niet bang te zijn dat dit gerecht dan niet smaakt omdat het iets minder guilty is hoor, lekker is het namelijk alsnog!

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

 • 200 gram pasta naar smaak
 • 300 gram kippendijen*
 • 250 gram champignons
 • 1 grote ui
 • 200 milliliter kippenbouillon
 • 2 eetlepels slagroom
 • ½ eetlepel maizena
 • handvol verse basilicum
 • Pecorino naar smaak
 • peper en zout

*Ik kocht kippendijen die gemarineerd zijn in knoflookmarinade. Je kunt natuurlijk je eigen marinade hiervoor maken, maar je kunt de kippendijen ook naturel laten. Het wordt er in ieder geval niet minder lekker van.

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking nét niet helemaal gaar.

2. Snipper de ui en fruit deze in en beetje olijfolie in een koekenpan tot het goed begint te garen.

3. Snijd de kippendijen in reepjes en doe deze bij de gefruite ui in de koekenpan. Bak de kippendijen mee tot ze gaar zijn.

4. Snijd de champignons in plakjes en doe deze bij de kippendijen in de pan. Bak de champignons mee tot ze geslonken zijn en gaar zijn.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.

6. Roer de maizena los in een beetje water en voeg deze aan de saus toe. Roer door tot de saus begint in te dikken en doe daarna de slagroom in de pan. Roer het geheel nog even goed door en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de lichte champignonsaus op smaak met peper en zout.

7. Schep met behulp van een schuimspaan de pasta bij de champignonsaus in de pan. Kook alles nogmaals 5 minuten op laag vuur net zolang tot de pasta gaar is geworden. Roer op het laatste moment de basilicum door de pasta.

8. Schep de pasta in diepe borden en serveer met Pecorino naar smaak.

Pasta met kippendijen in lichte champignonsaus

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Heerlijk! Ik blijf ook gek op pasta én paddenstoelen!

 2. Oh lekker! Deze ga ik een keer maken!

 3. Karin says:

  Zalig! Deze kom op mijn lijstje met opties voor vanavond. Lijkt me erg lekker en een romige saus past precies bij mijn stemming vandaag :-)

 4. Tamara says:

  Hmm lekker, klinkt echt heerlijk!

 5. Samantha - Daily Pleasures says:

  Heerlijk! Ik maak het vaak met finesse voor koken van blue band in plaats van volle slagroom. Deze heeft 15% vet ipv 35% van de slagroom. Ook schift hij bijna nooit bij het inkoken. Top spul!

  1. Sabine Author says:

   Ah ja, ik vind dat ook een heel fijn product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close