Fastfood Friday: Krokante kipnuggets

Het recept voor deze krokante kipnuggets is een beetje per ongeluk ontstaan. Het was namelijk mijn bedoeling om Popcorn Chicken te maken, kleine bitesize stukjes gepaneerde en vervolgens gefrituurde kip, maar uiteindelijk vond ik de nuggets die ik heb gemaakt toch iets te groot om ze nog bitesize te kunnen noemen. Ieder voordeel heeft zijn nadeel want op OMF had ik nog geen lekker recept voor kipnuggets staan en dat zijn deze toch echt wel! Voor het maken van deze nuggets gebruikte ik Panko, Japans broodkruim, maar mocht je dit niet in huis hebben dan kun je eventueel ook verkruimelde cornflakes gebruiken.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 1 kipfilet à 200 gram
 • 1 schaaltje met bloem (zo’n 150 gram)
 • 1 theelepel uipoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • peper en zout
 • 1 losgeklopt ei
 • 1 schaaltje met Panko

1. Verwarm de frituurpan naar 190°C of gebruik een wok met zonnebloemolie wanneer je geen frituurpan tot je beschikking hebt.

2. Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in blokjes van ± 2 centimeter groot.

3. Doe de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om.

4. Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de Panko. Herhaal deze stap vervolgens voor hetzelfde stukje kip. Iedere kipnugget wordt dus twee keer gewenteld.

5. Herhaal de bovenste stap tot alle stukjes kipfilet voorzien zijn van een dubbele paneerlaag.

6. Frituur de kipnuggets zo’n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.

Krokante kipnuggets

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Dat ziet er goed uit! Panko heb ik nog nooit geprobeerd, misschien toch maar eens doen.

 2. Susanne says:

  Oh wauw, dit ziet er super lekker uit! Ik heb nog nooooit van Panko gehoord dus ik hou het gewoon bij cornflakes haha.

  1. Sabine Author says:

   Werkt net zo goed! ;)

 3. Marije - BakingbeautyNL says:

  Wauw, dit ziet er echt zo lekker uit! Zelfs om half 10 ’s ochtends!!

 4. Lotte says:

  Fijn recept! Mijn vriend is dol op KFC, MacD etc, maar ik probeer hem te laten inzien dat home made zoveel lekkerder en zoveel gezonder is. Ik ga dat zeker voor hem maken! Zelf vega hier. Heb je ook een idee hoe ik dit vega zou kunnen maken? Of iemand anders? Tofu, of een bonenprutje ofzo frituren?

  1. Sabine Author says:

   Heel goed!

   Je kunt het vlees vervangen door groenten: aubergine, courgette of uien uiteraard. Ik heb geen idee of je tofu kunt frituren, maar dat is altijd het proberen waard. Of anders vleesvervangers! De Vegetarische Slager verkoopt kipstuckjes (net kip maar dus geen vlees) die je eventueel ook zou kunnen gebruiken.

 5. Remy | BakingBeautyNL says:

  Ik heb het een keertje geprobeerd met Ham/Kaas chips, die was ook awesome!

  1. Sabine Author says:

   Wooow, wat een episch idee! Met kaas-ui lijkt het me ook waanzinnig.

 6. milou says:

  Hmm, lijkt me echt lekker!
  Ik hb nog een hele zak pank thuis haha. dus kotm goed.
  Misschien is het ook lekker om de kip van te voren te marineren?

 7. Wij gebruiken hetzelfde recept maar dan met kippedij ipv filet, onze ervaring is dat kippedij-vlees sappiger blijft..

 8. ENJOY! The Good Life says:

  Dat ga ik ook eens maken. Ziet er lekker uit! Ik ga dan ook voor biologische kippendijtjes. Lekker mals en sappig.

 9. Marjoleine says:

  Oehh klinkt heerlijk, ik ga ze zeker eens maken!

 10. Joyce says:

  Dit ga ik zeker eens maken!

 11. Elsbet | La Vie Pure says:

  Dat is echt zoooo lang geleden!

 12. Jessica says:

  Dit recept ga ik vanavond proberen. Mijn vriend is gek op kip.

 13. Ik heb mijn stukjes kippendijfilet in alleen maar: 3 el en 2 el maizena en kruiden + water gedaan en goed roeren, word heel plakkerig en daarna paneren. Even laten staan tot het een beetje droger wordt en dan frituren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close