Krokante smashed potato salade

Járen geleden maakte ik ooit voor Ohmyfoodness eens smashed potatoesDat zijn aardappeltjes die zijn voorgekookt, plat zijn gestampt en vervolgens zijn geroosterd in de oven. Dat klinkt niet heel bijzonder, maar neem van mij aan dat de sensatie heel anders is dan die van gewone geroosterde aardappeltjes. Door de aardappeltjes voor te koken zijn ze vanbinnen lekker zacht maar door ze vervolgens plat te stampen, krijgen ze in de oven op verschillende plekken krokante korstjes – heel erg lekker! Ik besloot de smashed potatoes als basis te gebruiken voor deze aardappelsalade die uiteindelijk heel zomers is geworden. Ik word in ieder geval heel blij bij het zien van dit bordje met kleurrijke ingrediënten!

Serveer de aardappelsalade met een stukje gegrilde vis of vlees of eet de salade als lunch.

Krokante smashed potato salade

No ratings yet

Krokante Smashed Potato salade

De Krokante Smashed Potato is heerlijk als salade, maar met een stukje vlees of vis heb je een complete maaltijd. Door de aardappels voor te koken, te pletten en daarna te roosteren in de oven krijgen ze op verschillende plekken hele krokante korstjes en dat is zó lekker!
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 38 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • aardappelstamper
  • bakplaat met bakpapier
  • oven

Ingrediënten

Voor de aardappels

  • 500 g krieltjes - gewassen, schil er nog aan
  • olijfolie
  • peper en zout

Dressing

  • 50 g Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

En verder

  • handje veldsla
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • verse dille - naar smaak
  • verse bieslook - fijngehakt, naar smaak
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de krieltjes 15 minuten voor. Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
  • Verdeel de voorgekookte krieltjes over de bakplaat en druk ze met een aardappelstamper iets plat. Probeer de aardappel wel als een geheel te houden en niet in kleine stukjes te breken.
  • Besprenkel de aardappels met een beetje olijfolie en grill ze 15/20 minuten in het midden van de oven tot ze krokant zijn.
  • Verdeel de aardappels over een bord en verdeel hier de veldsla, rode ui, dille en bieslook overheen.
  • Schep de dressing over de salade en maak af met peper en zout.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardappelsalade, gebakken aardappels, maaltijdsalade, smashed potato

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Krokante smashed potato salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close