Krokante Smashed Potato salade
De Krokante Smashed Potato is heerlijk als salade, maar met een stukje vlees of vis heb je een complete maaltijd. Door de aardappels voor te koken, te pletten en daarna te roosteren in de oven krijgen ze op verschillende plekken hele krokante korstjes en dat is zó lekker!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd18 minuten min
Totale tijd38 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardappelsalade, gebakken aardappels, maaltijdsalade, smashed potato
Servings: 4 personen
aardappelstamper
bakplaat met bakpapier
oven
Voor de aardappels
- 500 g krieltjes - gewassen, schil er nog aan
- olijfolie
- peper en zout
Dressing
- 50 g Turkse of Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
En verder
- handje veldsla
- 1 rode ui - in halve ringen
- verse dille - naar smaak
- verse bieslook - fijngehakt, naar smaak
- peper en zout
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de krieltjes 15 minuten voor. Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
Verdeel de voorgekookte krieltjes over de bakplaat en druk ze met een aardappelstamper iets plat. Probeer de aardappel wel als een geheel te houden en niet in kleine stukjes te breken.
Besprenkel de aardappels met een beetje olijfolie en grill ze 15/20 minuten in het midden van de oven tot ze krokant zijn.
Verdeel de aardappels over een bord en verdeel hier de veldsla, rode ui, dille en bieslook overheen.
Schep de dressing over de salade en maak af met peper en zout.