Super Healthy Sunday: Zilvervliessalade met kip en witte druif

Sinds een paar maanden neem ik tijdens avonddiensten in het hotel mijn eigen eten mee. Niet vanwege het feit dat het personeelseten niet lekker is, maar vaak is het toch wat ongezond of past het niet binnen mijn Weight Watchers programma. Vaak ben ik dus op zoek naar eten dat makkelijk mee te nemen is en dat zowel warm als koud goed smaakt. Een topgerecht om mee te nemen en dat prima kan dienen als lunch of lichte maaltijd is deze zilvervliessalade met kip en witte druif. Hoewel een salade je vaak doet denken aan zomers weer, kan deze ook prima geserveerd worden in de winter wat mij betreft. Eenvoudige en lichte smaken die prima met elkaar combineren. Maak deze salade de avond van te voren en je zult jezelf ervan moeten weerhouden om hem niet voor de lunch al op te eten.

Zilvervliesrijst
Voor deze salade maak ik gebruik van zilvervliesrijst. Niet alleen is zilvervliesrijst veel gezonder dan witte rijst, je zit er ook langere tijd van vol en dat is iets dat ik wel nodig heb tijdens een avonddienst. In zilvervliesrijst zit 67% meer vitamine B3 dan in witte rijst, 80% meer vitamine B1, 90% meer vitamine B6, 50% meer mangaan en fosfor en 60% meer ijzer.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 50 gram ongekookte zilvervliesrijst
 • 130 gram kipfilet
 • 75 gram pitloze witte druiven
 • 1 lente-ui
 • 1 theelepel chilivlokken
 • 1 eetlepel Yofresh
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel dragon
 • ½ eetlepel verse bieslook
 • peper en zout

1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een klein beetje olie gaar in de koekenpan. Je kunt de kipfilet eventueel ook grillen en daarna in stukjes snijden. Snijd ondertussen de druiven doormidden en de lente-ui in ringetjes.

2. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat de rijst goed uitlekken.

3. Maak een dressing door de YoFresh, de mosterd, de dragon en een beetje peper en zout met elkaar te mengen. Schep dit door de nog warme rijst en laat deze vervolgens afkoelen (of niet als je een lauwwarme salade wilt eten).

4. Schep de gemarineerde rijst in een kommetje en leg hier de gehalveerde druiven en de blokjes kipfilet bovenop. Strooi af met de lente-ui, verse bieslook en de chilivlokken.

Zilvervliessalade met kip en witte druif

Join the Conversation

 1. Susanne says:

  Ik heb ooit ook een rijstsalade gemaakt. Ik was er een beetje sceptisch over maar het was tegen mijn verwachtingen in super lekker. Dit recept ga ik zeker bewaren ;)

 2. MySimplySpecial says:

  Goed idee die druiven erdoorheen!

 3. I scream beauty says:

  Lijkt me heerlijk, dit moet ik onthouden!

 4. Joyce says:

  Wat ziet die kip er heerlijk uit!

 5. Lianda says:

  Ziet er ook al zo heerlijk uit! En die combinaties lijken me heerlijk! Binnenkort proberen!

 6. Marie-Louise says:

  heb de kip vervangen door gerookte zalm en de avond van tevoren klaar gemaakt. Niets van de smaak verloren gegaan en ik kon bij mijn gasten blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close