Super Healthy Sunday: Noedelsoep met kip en shiitake

Zo af en toe word ik bijzonder gelukkig van mijn iPhone-camera. Normaliter, als ik van tevoren weet dat ik een recept wil gebruiken voor OMF, ligt mijn camera al klaar. SD kaart erin, juiste lens erop en wanneer het licht niet goed genoeg is staat ook mijn statief al klaar. Maar er zijn ook dagen genoeg waarop ik niet voor OMF kook, wanneer ik gerechten kook die te makkelijk zijn voor OMF of niet bijzonder genoeg zijn. En wanneer ik tijdens het eten dan ineens denk oh, dit is eigenlijk perfect voor OMF! is het al te laat. En daar komt mijn iPhone om de hoek kijken, want gelukkig maak ik daarmee wel altijd een foto van hetgeen dat ik eet. Dat was het ook het geval met deze noedelsoep met kip en shiitake. In eerste instantie dacht ik neh, dit is niets voor OMF en tijdens het eten was ik verkocht. En dus hier alsnog het recept, met iPhone foto ;)

Laat de ingrediëntenlijst je niet afschrikken, deze soep is heel makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig? (4 porties)

 • 1 ½ liter water
 • 2 runderbouillonblokjes
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 kipfilet à 200 gram
 • 1 struik Paksoi
 • hoeveelheid noedels naar wens
 • 200 gram shiitake
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 theelepel vissaus
 • 1 teentje knoflook
 • 1 stukje gember (1 centimeter)
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1 handvol taugé
 • 2 bosuitjes

1. Breng het water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg hier 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel sojasaus aan toe. Warm de bouillon goed door.

2. Leg de kipfilet in een pan met water en zorg dat de kip net onderstaat. Breng het water aan de kook en laat dit 10 minuten koken. Draai vervolgens het uur uit en laat de kip nog 10 minuten in het water liggen.

3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Snijd de paksoi in reepjes en de shiitake in plakjes. Hak de knoflook en de gember fijn. Snijd de bosui in ringen.

5. Verhit de sesamolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de gember tot het goed begint te geuren. Voeg vervolgens de paksoi en shiitake toe en bak dit even een paar minuten. Blus af met een eetlepel sojasaus.

6. Pluis de kip met behulp van twee vorken.

7. Neem een diepe kom en schep hier de noedels in. Verdeel de geplozen kip en de gebakken paksoi en shiitake hieroverheen.

8. Schenk de bouillon in de kom tot de noedels onderstaan.

9. Top de noedelsoep af met taugé en de bosuitjes.

noedelsoep met kip en shiitake

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Klinkt heerlijk!

 2. Hester says:

  Haha, toch handig inderdaad, die iPhone! Het verschil zie je wel, maar als je een beetje goed licht hebt kun je hier ook mooie foto’s mee maken :)

 3. Esmee says:

  Welke type noedels kunnen het beste voor dit gerecht gebruikt worden? Ik hoor het graag!

  1. Sabine Author says:

   Ik gebruik altijd het liefst stevige noedels. Rijstnoedels, udonnoedels, eiernoedels etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close