Spinazierisotto

Je hebt al vaker een risottorecept voorbij zien komen op OhMyFoodness, vandaag weer een andere variant. Spinazierisotto, de naam zegt het al, risotto met spinazie, zowel met of zonder vlees klaar te maken. Een niet te moeilijk, maar lekker gerecht. Weten hoe jij dit ook op tafel zet? Let’s go!

No ratings yet

Spinazierisotto

Deze Spinazierisotto is zowel met als zonder vlees te maken. Een niet te moeilijk, maar wel lekker gerecht.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • koekenpan of hapjespan

Ingrediënten

  • 4 eieren - hardgekookt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 300 g risottorijst
  • 700 ml bouillon - zacht kokend
  • 600 g spinazie - eventueel à la crème
  • 80 g hamreepjes/kalkoenreepjes/kipfiletreepjes/rookvlees - kan ook weggelaten worden voor een vegetarische variant

Instructies

  • Zorg dat je runderbouillon klaar staat en zachtjes kookt. Verwarm ondertussen ook de spinazie in een pannetje.
  • Verhit de olie in een koeken- of hapjespan en fruit de gesnipperde ui tot deze een beetje glazig oogt.
  • Voeg alle rijst toe en bak deze tot ook de rijst glazig is, voeg dan een soeplepel bouillon toe en roer tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Je blijft bouillon toevoegen tot deze helemaal op is.
  • Als alle bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je spinazie toe aan de risotto en laat je dit zo’n 5 minuten doorwarmen.
  • Terwijl de risotto nog even doorwarmt, snijd je het rookvlees in reepjes en de eieren in partjes.
  • Je kunt er eventueel nog wat Parmezaanse kaas doorheen roeren, ik kies ervoor het niet te doen. Serveer met de eieren en het rookvlees.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: diner, ei, rijst, risotto, spinazie, spinazierisotto

spinazierisotto
spinazierisotto

Join the Conversation

  1. Oh wat een originele combinatie, spinazie met risotto! Ik heb het eigenlijk nog met niets anders dan aardappel gegeten, terwijl je er veel meer mee kan volgens mij. Het ziet er ook lekker uit!

  2. 700 bouillon (zacht kokend)
    is dat centiliter? :)
    Ziet er heerlijk uit!

    1. Annebeth says:

      Woeps! Ik pas het gelijk aan, dankje! Mililiter moet het zijn!

  3. Is dit niet dat recept van Albert hein ? Stond in de allerhande, lekker.

    1. Annebeth says:

      Hij lijkt er erg op ja! :-)
      Ik had het recept een tijd geleden al via Weight Watchers, maar met wat tips aangepast. Ga je ‘m ook proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close