Spinazierisotto
Deze Spinazierisotto is zowel met als zonder vlees te maken. Een niet te moeilijk, maar wel lekker gerecht.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: diner, ei, rijst, risotto, spinazie, spinazierisotto
Servings: 4 personen
- 4 eieren - hardgekookt
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 300 g risottorijst
- 700 ml bouillon - zacht kokend
- 600 g spinazie - eventueel à la crème
- 80 g hamreepjes/kalkoenreepjes/kipfiletreepjes/rookvlees - kan ook weggelaten worden voor een vegetarische variant
Zorg dat je runderbouillon klaar staat en zachtjes kookt. Verwarm ondertussen ook de spinazie in een pannetje.
Verhit de olie in een koeken- of hapjespan en fruit de gesnipperde ui tot deze een beetje glazig oogt.
Voeg alle rijst toe en bak deze tot ook de rijst glazig is, voeg dan een soeplepel bouillon toe en roer tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Je blijft bouillon toevoegen tot deze helemaal op is.
Als alle bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je spinazie toe aan de risotto en laat je dit zo’n 5 minuten doorwarmen.
Terwijl de risotto nog even doorwarmt, snijd je het rookvlees in reepjes en de eieren in partjes.
Je kunt er eventueel nog wat Parmezaanse kaas doorheen roeren, ik kies ervoor het niet te doen. Serveer met de eieren en het rookvlees.