Tarly met Provençaalse groenten

Dankzij Maaike maakte ik nog niet heel lang geleden kennis met Tarly. Althans, kennis maken… ik las er over en werd er erg nieuwsgierig naar. Tarly is een maaltijdbasis van pure tarwe en kun je kopen in de supermarkt. Vooralsnog heb ik het alleen van Honig gezien, maar wellicht dat je het in natuurwinkels ook van andere merken kunt vinden. Je vindt het product in het rijstschap, naast de Quinoa en de Couscous. Volgens Honig heeft Tarly een verrassende beet en smaak en is het rijk aan voedingsvezels. Een goede vervanger voor rijst en pasta dus.

tarly met provencaalse groenten

Tarly kun je niet echt vergelijken met rijst omdat het toch echt iets anders is en smaakt, maar naar mijn idee komt het er wel ’t dichts bij in de buurt. Het product an sich is een beetje smaakloos, je zult er wel echt meer mee moeten doen. De textuur komt naar mijn idee dan wel weer dicht in de buurt van rijst, het is vrij stevig en je kook het ook op dezelfde manier. Zelf maakte ik Tarly met Provençaalse groenten en at er een vega kaasschijf bij. Een vrij simpel gerecht met eenvoudige smaken, maar hierdoor wel ideaal om dit onbekende product goed te kunnen proeven.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 200 gram Tarly
 • 1 zak grof gesneden Provençaalse groenten
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout

1. Breng ruim voldoende water aan de kook, ongeveer twee a drie liter per 250 gram Tarly. Voeg de Tarly toe zodra het water kookt en kook het in twaalf minuten gaar.

2. Verhit een beetje olijfolie in een wok en pers hier het teentje knoflook boven. Fruit even kort aan en voeg vervolgens de Provençaalse groenten toe.

3. Breng de groenten op smaak met peper en zout en wok het een paar minuten tot de groenten lekker zacht zijn.

4. Giet de Tarly af en voeg het bij de gewokte groenten. Roerbak het geheel nog een paar minuten door tot de Tarly lichtjes bruin begint te kleuren.

Zoals ik al zei een heel eenvoudig en simpel gerecht, maar hierdoor wel ideaal om de Tarly goed te proeven. Het is weinig spannend, heeft geen wow effect maar ik vind het wel prettig dat het zo gezond is. Daarnaast heeft een prettige bite, iets dat ik bij couscous of quinoa altijd mis. Het is niet iets dat ik iedere week zou eten, maar ik kan me voorstellen dat je meer kanten op kunt met het product. Afgekoeld als salade lijkt het me bijvoorbeeld ook lekker.

Mocht je op de gezonde toer zijn dan kan ik je de Tarly wel aanbevelen, puur omdat het eens iets anders is dan rijst, couscous of quinoa.

Mocht jij nog verrassende recepten hebben met dit product hoor ik het graag!

tarly met provencaalse groenten

tarly met provencaalse groenten

tarly met provencaalse groenten

Join the Conversation

 1. Renée says:

  Lekker! Het bestaat wel al vrij lang, volgens mij. ‘Vroeger’ (lees een jaar of tien geleden), had je ook altijd een soort mix erbij die een beetje pittig was. Erg lekker, en deze salade ziet er ook goed uit.

  1. prenatal says:

   de mix van de saus is helaas nergens meer te vinden

 2. Joyce says:

  Lijkt me erg lekker!

 3. MySimplySpecial says:

  Ik ken het nog niet, toch maar eens proberen.

 4. Anotherfashionlover says:

  Haha, grappig ik heb vroeger weleens Tarly gegeten toen het ‘nieuw’ was en iedereen het ineens at :p

 5. Marjet says:

  Ik kook de tarly iets langer, meer 15 minuutjes, dan vinden wij hem net iets zachter en lekkerder. Mijn man dacht dat we macaroni aten, daar lijkt het dan inderdaad meer op.
  Ook met de gemengde groente gedaan en wat spekjes uitgebakken.
  Afgemaakt met wat gele kruiden door elkaar, altijd gezond en ook lekker :-)

  De volgende dag inderdaad, wat citroensap erdoor en klaar is de lunch mmm

 6. Veerle says:

  Ik heb een heel lekker recept met tarly! En omdat er champignons en cachewnootjes inzitten is het een super vegetarisch gerecht!

  -Kook de tarly volgens de verpakking.
  -Fruit ondertussen in een roerbakpan/wok/hapjespan knoflook en ui aan.
  -Doe er naar smaak wat sambal bij ( echt heerlijk erin!)
  -Voeg groenten naar wens toe, ik vind paprika en champignons een hele goede combi, en bak dit kort mee totdat de champignons gaar zijn en de paprika nog steeds een beetje ‘bite’ heeft.
  -Voeg dan de afgegoten tarly, taugé en wat cachewnootjes toe
  Verwarm deze mee en breng alles op smaak met wat zout en echt niet te missen: ketjap manis. (HEERLIJK! Ik hou normaal niet van ketjap maar hierin is het echt fantastisch!)

  Super simpel eigenlijk, gewoon wat snijden, bakken en bij elkaar doen. En er valt eindeloos met de groenten te combineren!
  Groetjes veerle

  1. Veerle says:

   Oh en de bosuitjes op het allerlaatst niet vergeten! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close