Pitabroodjes met Kipshoarma

Shoarma eet ik al van kinds af aan in een pita broodje met knoflooksaus en een kop soep er naast. Heerlijk vind ik het. Helaas is vriendlief er niet zo gek op en echt goed voor de lijn is het niet. Al een tijdje had ik het op de planning staan om shoarmakruiden mee te nemen uit de winkel om vervolgens zelf shoarma van kipfilet te maken, maar op de een of andere manier bleef ik het maar vooruit schuiven. Tot afgelopen week toen ik écht zin had in shoarma en de kruiden in mijn boodschappenmandje belandden.

2.43 van 7 stemmen

Pitabroodjes met Kipshoarma

Pitabroodjes met Kipshoarma, zelfgemaakt en met een beetje knoflooksaus. Heerlijk!!
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

 • oven
 • Koekenpan

Ingrediënten

 • 2 st kipfilets - à 150 g per stuk
 • shoarmakruiden
 • ½ rode paprika
 • ½ ui
 • 4 pitabroodjes
 • knoflooksaus

Instructies

 • Snijd de kipfilet in lange reepjes. Snijd de reepjes niet te dik en té lang, ze moeten immers wel in een pitabroodje passen.  Kruid vervolgens de kipfilet royaal met de shoarmakruiden. En dan bedoel ik echt royaal, ik heb geloof ik zeker vier eetlepels gebruikt voor twee kipfilets. Zet de gekruide kipfilet minimaal vijftien minuten apart.
 • Snijd ondertussen de paprika en de ui heel fijn. Verwarm ook de oven alvast voor op 200ºC.
 • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg zodra de kipfilet begint te verkleuren de paprika en de ui toe en bak net zolang tot de kip gaar is.
 • Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en leg ze op een rooster zo’n acht minuten in een voorverwarmde oven.
 • Snijd de pitabroodjes open, vul ze met de kipshoarma en serveer met knoflooksaus.

Notities

tip:
Persoonlijk had ik aan twee broodjes genoeg voor het avondeten, maar om het nog net even iets gezonder en rijker te maken kun je de kipshoarma uiteraard serveren met een lekkere salade. Ook kun je, zoals ik het vroeger thuis altijd kreeg, een lekkere kop soep erbij serveren.
Normale shoarma wordt gemaakt van wat vetter varkensvlees. Mocht je toch lekker shoarma willen eten maar wel gezond willen doen, dan is deze kipshoarma een goed alternatief! Voor mij deed het echt niet onder voor de shoarma van de supermarkt. En ach, nu heb je er ook wat meer moeite voor gedaan toch?
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: kipshoarma, pita, recepten, vlees

Pitabroodjes met kipshoarma

pitabroodjes met kipshoarma

Join the Conversation

 1. simone says:

  Ik ben er gek op, het water loopt me in de mond als ik dit zie!

 2. Maaike says:

  Heerlijk! :)

 3. Samantha says:

  Hmmm, ik hou van kipshoarma! :D

 4. Lekker! Ik maak het ook wel eens, mijn vriend is er namelijk gek op en ik ook haha!

 5. Juudith says:

  Jummieee! ik vind dit zoo lekkerr!!

 6. Mariel says:

  Lekker! Wij eten dit elke week wel een keer. M’n vader maakt het ook altijd zelf ;)

 7. Ziet er lekker uit!

 8. Simone says:

  Makkelijk, snel en lekker :)

 9. Ik gebruik al n paar jaar kipshoarma, eigenlijk sinds wij hier een Marokkaanse slagerij hebben op t plein.
  Ik vind lam en varken niet eens meer lekker.
  Maar ik wil er dan wel home made knoflooksaus en home made sambalsaus bij.
  De pitabroodjes gaan gewoon in de broodrooster.
  Yummieee

 10. Walter says:

  Veel mensen gebruiken hier voor zgn. plofkip om dat die goedkoper is.
  Uit deze kip komt veel vocht dus het duurt langer voor de kip bruin is en dus helemaal uitdroogt.
  Dit komt het gerecht niet ten goed

 11. Mieke says:

  Hallo Sabine

  Ik kan het recept van je pita broodjes niet meer vinden.

  Met benieuwde groet
  Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close