Noodles met gember, sugar snaps en limoen

Tja, de titel dekt niet helemaal de lading van dit gerecht want er zit nog veel meer in. Alles wat een gerecht met noodles een beetje Aziatisch maakt heb ik erin gestopt. Want denk naast bovenstaande ingrediënten ook aan vissaus, sesamolie, knoflook natuurlijk en sojasaus. Nouja, het hele rijtje kun je hieronder vinden maar de combinatie van dit alles zorgt in ieder geval voor een lekker smaakvol kommetje noodles. Persoonlijk vind ik dit ideaal voor doordeweeks, want de noodles zijn met een paar minuten gaar en de rest bak je met elkaar in de pan. Redelijk simpel dus en dat vind ik altijd wel lekker na een dag werken. Even niet teveel nadenken, lekker makkelijk koken en een smaakvol gerecht op tafel zetten. Mocht je net als ik overigens fan zijn van vissaus, gebruik dan vooral meer als je dat lekker vindt!

NoodlesLimoenGemberSugarsnaps ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

NoodlesLimoenGemberSugarsnaps Pinterest

3.25 van 8 stemmen

Noodles met gember, sugar snaps en limoen

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 125 gram rijstnoodles
  • 2 el sesamzaad
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 2 el sesamolie
  • 4 tenen knoflook geraspt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 200 gram sugarsnaps
  • 100 gram wortel jullienne
  • 3 el vissaus
  • 1/2 el tabasco
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 bosuitje in ringetjes

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de noodles gaar.
  • Ondertussen rooster je in een droge koekenpan het sesamzaad, en vervolgens de cashewnoten. Hak de cashewnoten nog even grof en zet beide vervolgens apart.
  • Verhit de sesamolie in de pan en bak hierin de knoflook en gember een paar minuutjes op middelhoog vuur. Voeg daarna de sugarsnaps en jullienne toe. Bak kort op.
  • Voeg daarna de gekookte noodles toe en bak nog even op met de vissaus, tabasco, sojasaus, rasp van de limoen en eventueel nog een beetje sesamolie.
  • Roer op het laatst het sesamzaad, de cashewnoten en het sap van de helft van de limoen erdoor. Serveer met een partje limoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close