Kisir (Turkse bulgursalade)

Een paar weken geleden at ik bij restaurant Ali in Amsterdam voor het eerst Kisir, Turkse Bulgursalade. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nooit zo warm word van bulgur, couscous, quinoa en al dat soort andere ‘super granen’. Op Kisir was ik daarentegen direct verliefd. Zo eenvoudig maar zo belachelijk lekker. Na de salade bij Ali geproefd te hebben ging hij vrij snel op mijn to-make lijstje en uiteindelijk maakte ik hem vorige week voor bij de barbecue. Want daar is deze bulgursalade namelijk ook perfect voor. Koud geserveerd smaakt ‘ie heerlijk bij gegrild vlees dus vanaf nu komt hij in mijn vaste repertoire. Ik moet al wel vast zeggen dat ik specifieke Turkse ingrediënten niet standaard in huis heb dus ik heb uiteindelijk Kisir gemaakt met een OMF twistje. Desondanks was ‘ie alsnog heerlijk.

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen als bijgerecht)

 • 150 gram Bulgur
 • 150 milliliter kokend water
 • 1 ui
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 2 bosuitjes
 • 1 tomaat
 • citroensap
 • verse peterselie, dille en bieslook

1. Doe de bulgur in een schaal en schenk hier het kokende water overheen. Dek de schaal af en laat de bulgur staan tot al het vocht is opgenomen. Roer de bulgur vervolgens los met een vork.

2. Snipper de ui en fruit deze in een beetje olijfolie in een koekenpan aan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit twee minuten mee om het zure eruit te krijgen. Voeg dit mengsel toe aan de bulgur en breng op smaak met peper en zout.

3. Roer de bulgur goed door zodat iedere korrel roodgekleurd wordt. Snijd vervolgens de bosuitjes in ringen en de tomaten in blokjes en schep deze door de bulgursalade.

4. Breng de salade op smaak met citroensap.

5. Hak de peterselie, dille en bieslook fijn en schep deze luchtig door de Kisir. Dek de schaal af en laat de salade een paar uur in de koelkast staan tot deze volledig is afgekoeld en alle smaken goed zijn ingetrokken.

Kisir

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kisir (Turkse Bulgursalade)

Join the Conversation

 1. Eslem says:

  Het mag dan wel ‘Kisir met een OMF twistje’ zijn maar als je vrijwel geheel mijn recept voor kisir overneemt, is een linkje wel zo netjes denk je ook niet?

  1. Sabine Author says:

   Hai Eslem. Pinterest staat vol met recepten voor Kisir dus ik heb er eerlijk gezegd gewoon een paar gecombineerd met hetgeen dat ik bij Ali heb geproefd. Jouw recept zat daar niet bij. Als ik jouw recept als uitgangspunt had gebruikt had ik je dat echt wel laten weten :)

  2. Kun je ook warm eten?

   1. Sabine Author says:

    Zeker! Al vind ik hem afgekoeld lekkerder want dan zijn alle smaken lekker ingetrokken.

 2. Margot says:

  Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt. Ik heb nog nooit bulgur gegeten, maar misschien moet ik het toch eens proberen.

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ik ben gek op bulgur, maar zo het ik het nog nooit gegeten! Ik ga dit recept zeker opslaan :D

 4. Kevser says:

  Niet voor het eerst toch? Je had toen bij mij ook kisir gegeten :D don’t ya remember? anyway: superleuk! Ik ben door jouw foto op IG ook heel benieuwd geworden naar dat restaurant, ga er zeker eens heen!

  1. Sabine Author says:

   Ojaaaa natuurlijk. Sorry Kevs, helemaal vergeten.

 5. Je mist wel de granaatappelsiroop, dat is DE smaakmaker van dit gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close