Noedels met geroosterde pindakaas van Emma

Hoewel de ‘Aziatische keuken’ niet echt bestaat aangezien ieder land in Azië een merkbaar andere keuken heeft, geef ik het toch vaak aan als favoriet wanneer er naar wordt gevraagd. Vrijwel alles dat in Azië wordt geproduceerd vind ik namelijk lekker. Om deze reden ben ik ook groot fan van Emma de Thouars; een Hollandse meid die dankzij haar reizen naar Azië en haar voorliefde voor dezelfde keuken als ik, waanzinnig lekkere gerechten produceert. Al kwijlend bekijk ik altijd haar Instagram Stories en toen haar eerste kookboek Amazing Asia uitkwam, besloot ik er direct een hele week van te eten. Eind vorig jaar kwam haar nieuwste boek uit, het vervolg op haar eerste maar dan in vega variant. In Emma’s Amazing Asia Vega laat Emma zien dat je ook geweldig Aziatisch kunt koken met uitsluitend vegetarische producten. Ik kreeg het boek voor Kerst en bohh… wat staat er weer een hoop lekkers in; niet te doen. Ik besloot te gaan voor de Noedels met geroosterde pindakaas, dat klonk namelijk echt fantástisch. Spoiler alert: dat was het ook.

Amazing Asia Vega

Emma’s Amazing Asia Vega

Als je Emma’s eerste boek Amazing Asia hebt of hebt gezien, dan voelt haar tweede boek als thuiskomen. De vormgeving is hetzelfde, het omslag vergelijkbaar en de recepten zijn minstens net zo lekker. Alleen is de accentkleur van het boek groen in plaats van rood.

Het boek staat vol recepten voor iedere dag, allemaal vegetarisch. Er is speciaal aandacht voor aubergine en tofu, twee van Emma’s favoriete ingrediënten. Mede dankzij Emma ben ik aubergine meer gaan waarderen trouwens. Ik was er niet per se fan van, maar nu weet ik dat ik er gewoon geen lekkere recepten mee kon maken. Dat is nu wel anders!

Extra fijn aan dit boek vind ik dat er wederom bruikbare informatie in staat. Hoe je een populair ingrediënt in de Aziatische keuken, vissaus, kunt vervangen voor een vegetarische variant bijvoorbeeld. Azië staat niet per se bekend om haar vegetarische gerechten, maar met dit boek wordt het allemaal een stuk makkelijker.

Ik plakte voorheen altijd post-its in mijn kookboeken bij recepten die ik graag wilde probeerde, maar hierbij was het einde echt zoek; echt ALLES lijkt me lekker namelijk. Zélfs de gerechten met tofu en dat is best verrassend. Ik ben nooit echt fan van tofu geweest namelijk, ik hou ook echt niet van jiggly texturen, maar misschien is dit eenzelfde gevalletje als met aubergine. Misschien heb ik er gewoon nooit écht lekker mee kunnen koken. Dat gaan we binnenkort dus eens proberen.

In de tussentijd: fans van de Aziatische keuken en fans van Emma moeten dit kookboek aan hun stash toevoegen. Je gaat er alleen maar blij van worden namelijk en vooral véél in de keuken van willen staan.

Amazing Asia Vega is voor €29,99 o.a. te koop bij Bol.com.

noedels met geroosterde pindakaas

noedels met geroosterde pindakaas

Noedels met geroosterde pindakaas

Wat ik zo mooi vind aan de recepten van Emma is dat ze er altijd spectaculair uitzien, maar vaak redelijk makkelijk zijn om te maken. Zo dacht ik bij dit recept voor Noedels met geroosterde pindakaas in eerste instantie echt eehh, pindakaas roosteren? Hoe dan? Maar het blijkt dat dit alleen een kwestie is van het even in een koekenpan bakken, haha.

In het recept van Emma gebruikt ze bosui-olie en bosui-crispies, maar ik had net op het moment van koken geen bosuitjes in huis. In plaats daarvan heb ik olie en crispies gemaakt van sjalot en knoflook. Zéér aan te raden.

En mocht je nou denken: waar zijn de groenten? Nou, in dit gerecht ontbreken ze. Maar dat geeft je alleen maar meer reden om een lekker Aziatisch groentegerecht erbij te maken. Aubergine in miso bijvoorbeeld, zo lekker.

No ratings yet

Noedels met geroosterde pindakaas

Dit recept is afkomstig uit het boek Amazing Asia Vega van Emma de Thouars. Een aanrader als je dol bent op de Aziatische keuken en graag wat vaker vegetarisch wilt koken. Deze noedels zijn een echte smaakbom en heerlijk met sjalot & knoflookcrispies.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Hoelang te bewaren Direct opeten

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes - in dunne halve ringen
  • 1 teentje knoflook - in dunne plakjes
  • 50 ml zonnebloemolie + 2 el extra
  • 50 g pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl kristalsuiker
  • zout
  • 200 g eiernoedels

Instructies

  • Begin met het maken van de sjalot & knoflook crispies en de bijbehorende olie. Verhit hiervoor 50 ml neutrale olie in een koekenpan op halfhoog vuur.
  • Bak hierin de sjalotten en knoflook in ong. 10 minuten goudbruin. Zorg ervoor dat de olie de hele tijd zachtjes pruttelt, maar dat de sjalot en knoflook niet verbranden.
  • Giet het geheel met een zeef boven een kom af. Vang de olie op in de kom en verspreid de gefrituurde sjalot en knoflook over een vel keukenrol op een bord zodat ze goed kunnen uitlekken. Breng eventueel op smaak met een snuf zout.
  • Doe de pindakaas met 2 el zonnebloemolie in een wok of koekenpan en verhit op halfhoog vuur. Rooster de pindakaas 2 tot 3 minuten tot hij iets donkerder van kleur is. Kijk uit dat de pindakaas niet verbrandt.
  • Doe de pindakaas bij de sjalot & knoflook-olie en voeg meteen de sojasaus en de kristalsuiker toe. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de noedels af en schep ze door de pindasaus.
  • Verdeel de noedels over twee kommen en top het geheel af met de sjalot & knoflook crispies.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: aziatisch, Aziatisch gerecht, crispies, gefrituurde knoflook, gefrituurde sjalot, geroosterde pindakaas, makkelijke maaltijd, noedels, pindakaas, pindasaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

noedels met geroosterde pindakaas

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit, Emma volg ik nu ook op Insta. Maar hoeveel eetlepels is 50 g pindakaas?

    1. Gemiddeld gezien tussen de 3 en 4 eetlepels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close