Gado Gado maaltijdsalade

Ik kan me de ophef rondom de maaltijdsalades in de supermarkt nog herinneren. Ze zouden namelijk helemaal niet gezond voor je zijn terwijl dit wel gepretendeerd wordt en dit zou voornamelijk te wijten zijn aan de dressing. Ik ben altijd van mening dat als je een product zo verschrikkelijk afkraakt, je het dan zelf maar moet maken. Stop met zeuren, doe er wat aan. Zelf ben ik niet zo bang voor E-Nummers, pakjes en ‘slechte dingen’. De Gado Gado maaltijdsalade van Albert Heijn is dan ook al tijden mijn favoriet en als ik zin heb in een uitgebreide lunch of snel avondmaal, pak ik hem dikwijls uit het koelschap. Toch begon het te kriebelen en wilde ik deze salade zelf ook een keer maken. Ik gooi er direct even een disclaimer in: het is nooit mijn bedoeling geweest om een exacte kopie van AH’s Gado Gado Maaltijdsalade te maken. Dit is mijn versie, met een flinke Sabine twist. Maar lekker is mijn Gado Gado Maaltijdsalade zéker.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 100 gram noedels
 • 1 kipfilet à 150 gram
 • 50 gram haricot verts
 • 1 rode ui
 • ¼ komkommer
 • 1 bosui
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels geraspte kokos
 • 2 eetlepels gefrituurde uitjes
 • 1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de dressing:

 • 2 eetlepels pindakaas
 • ½ eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel honing
 • kokend water
 • peper en zout

1. Begin met het maken van de dressing zodat deze iets kan afkoelen. Roer de pindakaas met de sojasaus en honing in een grote kom (waar je straks de hele salade in maakt) los zodat het wat vloeibaarder wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg vervolgens net zoveel kokend water toe zodat de pindakaas een dressing vormt. De dikte van satésaus is in dit geval prima. Zet de kom even aan de kant.

2. Kook de haricot verts gaar en laat ze afkoelen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de komkommer in dunne plakjes. Hak de bosui in ringetjes en doe alles bij de pinda-dressing in de kom.

3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel ze vervolgens af onder de koude kraan. Doe de noedels bij alle groenten en de dressing in de kom en schep het geheel goed door tot alle noedels voorzien zijn van een laagje pinda-dressing.

4. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze in een koekenpan gaar. Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en schep deze luchtig door de noedelsalade. Zelf vind ik het wel lekker als de kip nog warm is, de salade wordt hier namelijk een beetje lauw van.

5. Kook de eieren zoals jij ze graag wilt hebben (zelf kook ik ze meestal zo’n 5 – 6 minuten, dan zien ze eruit zoals op de foto) en snijd ze in vieren.

6. Schep de Gado Gado salade in diepe borden en garneer met de gefrituurde uitjes, kokos en sesamzaadjes. Leg de eieren op het bord en strooi er desgewenst nog een beetje verse peterselie overheen.

Deze maaltijdsalade kun je prima van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Als het goed is zullen de noedels dankzij de dressing niet zo aan elkaar blijven plakken. Persoonlijk vind ik deze Gado Gado maaltijdsalade vers het allerlekkerst, wanneer de kip nog een beetje warm is en de rest van de salade daardoor lauw wordt.

Gado Gado Salade

Join the Conversation

 1. Jaaa op dit recept zat ik te wachten :). Dit staat snel hier op tafel!

 2. Vivian says:

  Oh, ik ben ook dol op die maaltijdsalade van de AH, dus ga dit recept zeker een keer uitproberen!

 3. Simone says:

  Deze lijkt me heerlijk! Die ga ik snel maken!

 4. Denise says:

  Dit ziet er wederom weer heerlijk uit! Helaas ben ik nu weer aan de repen en shakes maar ik zet hem even op het lijstje!

 5. laura says:

  Ah dat ziet er heerlijk uit! Ga het zeker uitproberen.

 6. nicole says:

  Ik ga hem zeker maken!

 7. Birgit says:

  Die gado gado maaltijdsalade van Appie is ook een favoriet van mij. Met dit recept om ‘m zelf te maken ben ik dan ook erg blij! Ga het een dezer dagen maar eens uitproberen.

 8. Margot says:

  Wat een goed idee als lunch!

 9. Ziet er heerlijk uit! Lijkt me inderdaad lekker voor een keer tijdens de lunch!

 10. Laura - Dagelijkse hap says:

  Gado gado vind ik al lekker, en er dan een salade van maken… twee heerlijke gerechten gecombineerd kan alleen maar heerlijk zijn :D

 11. Kim | Notendopje.nl says:

  Serieus, de eerste de beste dag dat ik alleen moet eten ga ik dit maken. Super!!

 12. Nuria says:

  Lekkuurrrrrr!!

 13. Roxanne says:

  Deze wil ik zeker eens maken! Ik zie m altijd in het koelschap staan en twijfel dan om m mee te nemen. Jouw variant lijkt me lekker om eens te proberen

 14. Ik had nog nooit Gado gado (salade) gehad.
  Made it
  Love it!

  Komt in mijn vaste reportaire

  Dank u dank u!

  1. Sabine Author says:

   Ha, super leuk! Fijn om te horen ^^

 15. Marca says:

  Tot mijn spijt heeft de AH de maaltijdsalade Gado Gado uit hun assortiment gehaald. Ik ben daarom heel blij met jouw recept van deze salade.

  1. Sabine Author says:

   Neeee, echt? Was ik net op tijd met het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close