Hartige notentaart met bacon en pompoen

Ik heb voor OMF ooit een hele lekkere notentaart gemaakt met gezouten karamel en een eigengemaakte bodem. Nog steeds staat die in mijn favorietenlijstje want als er een serie taarten gebakken moet worden voor een of andere feestelijke gelegenheid, dan maak ik vaak ook die taart. Maar nu realiseerde ik me, heb ik ooit wel eens een hártige notentaart gegeten? Niet dat ik me kan herinneren. En dus heb ik er zelf eentje bedacht. Wel met een behoorlijk herfsttintje want ik voegde er flink wat kruiden aan toe en een laag gepureerde pompoen. Bacon ook trouwen, een belangrijke in dit recept want de gebakken bacon voegt echt nog een lekkere zoutige smaak toe aan deze taart.

Ideaal vind ik ‘m als bijgerecht, met een salade erbij of wat groenten en een lekker stuk kip bijvoorbeeld.


HartigeNotentaartPompoenBacon ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

GevuldePortobelloBaconOudeKaas ST Pinterest 1

No ratings yet

Hartige notentaart met bacon en pompoen

Porties1 taart

Ingrediënten

Voor de noten

 • 50 gram walnoten
 • 50 gram pecannoten
 • 50 gram cashewnoten
 • 50 gram amandelen
 • 1,5 el olijfolie
 • snuf zout
 • 1 tl cayennepeper
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • 1 tl paprikapoeder smoke
 • 1,5 tl tijm

Voor de vulling

 • 400 gram pompoenblokjes
 • 1 flinke teen knoflook geraspt
 • 1 rode ui gesnipperd
 • 150 gram baconreepjes
 • 4 bladen hartig deeg
 • 1 tl tijm
 • peper
 • zout
 • 2 eieren losgeklopt
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • 2 tl paprikapoeder smoke

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht.
 • Meng alle noten met de olijfolie en alle kruiden die daarvoor bedoeld zijn. Stort ze op een met bakpapier beklede bakplaat, verspreid en schuif in de oven voor 8-10 minuten. Laat daarna afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden.
 • Kook de pompoenblokjes gaar in een pan met water.
 • Bak de baconreepjes met de ui en knoflook op. Zet het vuur uit wanneer dit klaar is.
 • Vet ondertussen de quichevorm in met een beetje olijfolie en bekleed de vorm met de vier plakken taartdeeg.
 • Wanneer de pompoenblokjes gaar zijn, giet je deze af en prak je ze met een vork tot puree. Voeg de theelepel tijm en flink wat peper toe, het baconmengsel en roer goed door. Stort 2/3 van het mengsel op de bodem van de taart en smeer uit met een lepel. Zorg dat de hele bodem ermee bedekt is.
 • Verdeel nu de noten erover en verspreid ook deze over de hele taart.
 • Meng de overige gepureerde pompoen met twee eieren, knoflookpoeder en paprikapoeder smoke. Roer goed door en giet het over de noten heen. Schuif in de oven voor 25 minuten.

Notities

 • Ik gebruikte een taartvorm van 24 cm met losse bodem.
 • De noten in dit recept zijn ongezouten en in totaal heb je 200gram nodig. Je kunt dus ook voor een andere mix kiezen.
 • Ik heb de 'hete lucht' ovenstand gebruikt. Kies je voor boven- en onderwarmte dan mag de temperatuur naar 180 voor het afbakken.

Join the Conversation

 1. Elseline says:

  Klinkt heerlijk! Die ga ik zeker onthouden!

 2. Sabine says:

  Ik voeg em ook aan mijn te maken lijstje toe. Hou alleen niet zo van bacon, dus denk dat ik iets van chorizo of kip zou toevoegen. Of ik hou em vega en voeg wat broccoli en/ of champignons toe.

 3. Wilma says:

  Hoi!
  Klinkt heerlijk! Zou je deze taart ook kunnen invriezen?

 4. Lotte says:

  Lijkt me een heerlijk herfstrecept, ideel voor…
  ….NU dus

  Wat me opviel in het recept is; ‘voor de noten'(zal wel voor de ‘bodem’ moeten zijn)

  1. Sanne says:

   Is denk ik wel goed hoor dat ‘voor de noten’. Het gaat echt om de bereiding en het op smaak brengen van de noten. De bodem staat in het andere rijtje :)

   Ik ga deze binnenkort zeker uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close