Bietencarpaccio met frambozendressing & geitenkaas

gesponsord

Als ik voor Kerst aan de slag ging kreeg ik de voorgaande jaren vaak de vraag of ik ook wat vegetarische opties wilde delen. Lastig hoor, wij zijn namelijk geen vegetariërs en ik vind het lastig om hier echt origineel mee te zijn. Laat staan om er iets feestelijks van te maken. Hero daagde mij en andere foodies voor hun kerstcampagne uit om de handen ineen te slaan. Want een groepje foodbloggers zou toch een mooi kerstdiner moeten kunnen samenstellen? Het is heerlijk om met zijn allen een volledig menu samen te stellen. Iedereen heeft namelijk een andere visie en zo haar krachten. Uiteindelijk is er een waanzinnig menu uit gekomen die ik uiteraard nog met je ga delen zometeen. Ik werd in ieder geval uitgedaagd om iets met de Hero frambozenjam te doen en dat leek me de perfecte gelegenheid om dan ook eens met een vegetarisch gerecht te komen. Dat was nog best wel een uitdaging want het was natuurlijk makkelijk geweest om een zoet recept of dessert te delen, maar mijn taak was om een voorgerecht te maken. Hmm… Nu linkte ik frambozen toch al gauw aan kip, maar ja dat is natuurlijk niet vegetarisch. Uiteindelijk leek de frambozenjam me wel erg lekker met bietjes en geitenkaas en uit die combinatie is uiteindelijk deze bietencarpaccio met frambozendressing & geitenkaas naar voren gekomen. Gru-we-lijk lekker zeg ik je, ik heb hier enorm van gesmuld. Ik kan in verband met mijn zwangerschap sowieso geen carpaccio van vlees eten momenteel, maar eerlijk gezegd had ik daar ook totáál geen behoefte aan bij het eten van dit gerecht.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bietencarpaccio met frambozendressing & geitenkaas

Mocht je het leuk vinden om net als ik een beetje te experimenteren met jam, Hero heeft dit jaar de Hero Jam Studio gelanceerd. Een inspiratieplatform waarmee je wordt uitgedaagd nog veel meer te doen met jam dan het alleen te gebruiken in baksels of als broodbeleg. Echter, zoals ik net al zei hebben mijn medefoodies natuurlijk ook een aantal prachtige gerechten gemaakt met jam. Wie weet haal je hier nog wat inspiratie uit voor het kerstdiner!

– Kerstontbijt: Bosbessen cheesecakerolls van Mariëtte
– Kerstbrunch: Feestelijke sandwichprikkers van Sandra
– Voorgerecht: deze van mij natuurlijk, de bietencarpaccio met frambozendressing en geitenkaas
– Hoofdgerecht: Geroosterde kip met abrikozenglaze van Pauline
– Dessert: Mini pavlova’s met kersenjam en chocolade van Laura

Bietencarpaccio met frambozendressing & geitenkaas

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hero

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 429692164 3
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 429692164 3

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

bietencarpaccio frambozendressing

3.58 van 14 stemmen

Bietencarpaccio met geitenkaas en frambozen

Porties1 persoon

Ingrediënten

 • 1/2 gekookte biet in dunne plakjes
 • 20 gram verse geitenkaas verkruimeld
 • paar blaadjes rucola
 • 1 eetlepel Hero Original Frambozen
 • 1 eetlepel hazelnoten vermalen tot kruimels

Instructies

 • Leg de plakjes biet op een rond bord en verkruimel de verse geitenkaas over de bietjes. Leg hier en daar wat blaadjes rucola.
 • Verwarm de frambozenjam van Hero even kort in een steelpannetje zodat deze vloeibaarder wordt en te gebruiken is als dressing. Sprenkel de frambozendressing over de bietencarpaccio.
 • Strooi de hazelnootkruimels over de carpaccio en serveer het gerecht direct of bewaar het afgedekt in de koelkast.

Join the Conversation

 1. Super zo’n vegetarisch kerstrecept! Helaas lust ik geen rode bieten (dat is echt het enige wat ik echt niet lust!)
  De combi geitenkaas met framboos lijkt me wel erg lekker dus ik ga eens bedenken of ik daar iets mee kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close