Croissantbake met brie & parmaham

Het kerstontbijt is bij ons thuis iets ondergeschikt aan het kerstdiner, maar toch ontbijten we ook graag uitgebreid op beide kerstdagen. Ik vind het altijd leuk om daarbij iets warms op tafel te zetten en dit jaar bedacht ik deze croissantbake met brie & parmaham. Mocht je niet zo van de brie en/of parmaham zijn dan kun je deze natuurlijk ook vervangen door normale ham en kaas, maar ik vond brie en parmaham een net iets feestelijker tintje geven.

Deze croissantbake is perfect voor Tweede Kerstdag als je nog wat croissantjes over hebt. Je wil hier namelijk juist wat sloffige croissants gebruiken en niet kakelverse. Het is een perfect recept voor leftovers, hoera voor anti voedselverspilling.

Croissantbake met brie en parmaham

Croissantbake met brie en parmaham

Croissantbake met brie en parmaham

No ratings yet

Croissantbake met brie & parmaham

Porties6 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • ruime ovenschaal
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 125 ml kookroom
  • 125 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 6 croissants - in grove stukken
  • 100 g parmaham - in plakken
  • 100 g brie - in stukken
  • 75 g Emmentaler - geraspt
  • sesamzaadjes - optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de ovenschaal die je gaat gebruiken in.
  • Klop de kookroom, melk, eieren, dijonmosterd, paprikapoeder, peper en zout in een kom op. Voeg hier de stukken croissant, parmaham en brie aan toe.
  • Schep het geheel even goed om en schep vervolgens alles in de ovenschaal.
  • Strooi de Emmentaler en eventueel sesamzaadjes over de croissantbake.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de croissantbake met folie 30 minuten. Verwijder na 30 minuten het folie en bak de croissantbake nog eens 10 minuten zonder folie, tot hij goudbruin is gekleurd.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Croissantbake met brie en parmaham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close