Als je het mij vraagt kun je niet genoeg zomerse drankjes in repertoire hebben. Het is natuurlijk heel lekker om gewoon een kan fruitwater in de koelkast te zetten of om een fles frisdrank open te trekken, maar een beetje extra moeite doen is soms ook wel leuk. Dan heb ik het wel over echt een klein beetje, want het is vandaag wel gewoon Fastfood Friday natuurlijk. Met daarin een erg lekkere cocktail vandaag: Mango Mojito! Alle basisingrediënten voor een goede mojito, maar dan met de fruitige smaak van mango erbij. YUM.
Zomerfruit
Mango is mijn favoriete zomerfruit en daarom heb ik ervoor gekozen om dit te gebruiken in de mojito van vandaag. Natuurlijk kun je met het fruit naar hartenlust variëren. Je zou appel kunnen gebruiken en het mangosap kunnen vervangen voor appelsap. Frambozen zijn ook een goede, gebruik dan frambozensiroop en rood-fruitsap. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, ieder soort fruit is geschikt voor deze cocktail. Gebruik echter wel altijd limoen en munt, anders mag je de cocktail geen mojito meer noemen.
Liever alcoholvrij?
Er is de laatste tijd veel vraag naar alcoholvrije cocktails. Op OMF hebben we met name echte cocktailrecepten online staan, maar ik ga binnenkort een alcoholvrij Sangria recept met je delen. Homemade limonade is overigens ook een fijn alternatief voor cocktails; van deze passievruchtlimonade wordt ook iedereen blij. De Mango Mojito kun je ook prima alcoholvrij maken, laat de witte rum gewoon weg en gebruik wat meer bruiswater om het glas te vullen. Vind ik zelf minstens net zo lekker en het maakt ’t drankje direct voor iedereen geschikt. Fijn als je met kinderen of zwangere vrouwen aan tafel zit!
Mango Mojito
Ingrediënten
- 1 el mangosiroop * of 2 tl kristalsuiker
- sap van 1/2 limoen
- 50 ml witte rum
- crushed ijs
- 2 takjes munt - met veel blaadjes
- 100 ml mangosap
- 50 ml bruiswater
Instructies
- Doe de mangosiroop, het limoensap en de rum in een glas en roer dit even goed door.
- Doe de takjes munt in het glas en vul het glas met ijs.
- Schenk tot slot het mangosap en het bruiswater in het glas.
- Serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.