Gepofte aardappel met kruidencrème

Ik waarschuw jullie alvast: met het recept dat ik vandaag met jullie ga delen heb ik enorm gecheat. Volgens mij heb ik serieus vijf(?) keer getracht gepofte aardappels te maken in mijn goedkope oventje, maar ook na anderhalf of zelfs twee uur is het me niet gelukt om gare, fluffy aardappels te krijgen. En dan heb ik zelfs diverse aardappelsoorten geprobeerd! Uiteindelijk heb ik de hoop dus maar opgegeven en me erbij neergelegd dat het me bij langer na niet zou lukken om in mijn oven aardappels te poffen. Omdat ik ze toch echt wel graag een keertje wilde eten heb ik laatst besloten om het compleet anders aan te pakken, ik ging de aardappels voorkoken. Niet helemaal zoals het hoort maar uiteindelijk behaalde ik wél het gewenste resultaat en dat vind ik toch net iets belangrijker. Vandaag dus het recept voor mijn cheat gepofte aardappel met kruidencrème.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 grote iets kruimige aardappelen
 • 2 laurierblaadjes
 • grof zeezout

Voor de kruidencrème:

 • 1 bekertje crème fraîche (200 gram)
 • 1 eetlepel cajunkruiden
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • peper
 • verse bieslook

1. Was de aardappelen grondig maar laat de schil eromheen zitten. Doe ze vervolgens samen met de laurierblaadjes in een pan met water en kook ze in ongeveer 20 minuten bijna gaar.

2. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C.

3. Bestrooi de aardappelen met grof zeezout en pak ze in een stuk aluminiumfolie goed in.

4. Leg de aardappels op een ovenrooster in het midden van de oven gedurende 50 minuten zodat ze gaar en fluffy kunnen worden. Maak ondertussen vast de kruidencrème door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

5. Haal de aardappels na 50 minuten uit het aluminiumfolie en breek de bovenkant open met een vork.

6. Schep een beetje kruidencrème in en op de aardappel en serveer de gepofte aardappelen direct.

gepofte aardappel met kruidencreme

Join the Conversation

 1. Francisca says:

  Dank je voor dit recept, ik had precies hetzelfde probleem! Op een gegeven moment ging ik ze ook maar voorkomen, maar ik heb het nog nooit zo lang gedaan, goede tip! En de kruidencrème klinkt heerlijk, die ga ik zeker erbij maken!

 2. Petra Kr says:

  Toevallig heb ik gisteren gepofte aardappels gegeten en had ik het geluk dat ze dus wel goed gaar werden…het was heerlijk, vooral met de kruidencreme erbij!…

  Leuk om dan dit receptje te lezen!

 3. Susanne says:

  Ik moest eigenlijk wel een beetje lachen. Heb je een super mooie blog met af en toe wat ingewikkeldere recepten maar een simpele (zou je zeggen) gepofte aardappel lukt niet zo goed! Ach en ik lees en reactie dat je niet de enige bent ;) Ik hou wel van gepofte aardappels maar ik eet ze eigenlijk nooit. Moet ik vaker doen!

  1. Susanne says:

   Nu ik het terug lees komt het misschien een beeetje gemeen over maar zo bedoel ik het helemaal niet hoor!

   1. Sabine Author says:

    Hilarisch hè haha! Al denk ik dat dit ook aan de oven kan liggen hoor. Maar een ei pocheren is me tot nu toe ook nog niet gelukt ;)

 4. Diede says:

  I looove gepofte aardappel, vooral met zo’n lekkere kruidensaus. Maar klopt de basilicum in je recept? Op de foto is het geloof ik bieslook en ik gebruik ook altijd bieslook;)

  1. Sabine Author says:

   Oops! Dat moet natuurlijk bieslook zijn. Dankjewel ;)

 5. MySimplySpecial says:

  Dit klinkt wel erg lekker!

 6. Eslem says:

  In de magnetron poffen! Binnen 10 minuten ben je klaar met een perfect gare aardappel.

 7. Nathalie says:

  Ik heb tot nu toe alleen nog maar zoete aardappels gepoft, en dat doe ik dus gewoon in de magnetron. Heel snel en ook lekker :)

 8. Priscilla says:

  Geniaal idee om ze voor te koken! Zo simpel, maar ben er zelf nog nooit opgekomen hihi. Bij mij worden ze namelijk ook nooit echt lekker gaar in de oven.

 9. Jessica says:

  In de slowcooker. Onderin je vlees/groente en bovenop de aardappel in folie. Cooker aan en als je eten klaar is heb je een perfecte gepofte aardappel ;-)

 10. Tanja says:

  Ik bereid de aardappels iets anders voor, na ze goed schoongewassen en gedroogd te hebben prik ik er met een vork aan alle kanten regelmatig gaatjes in, Ik leg ze op een stukje aluminiumfolie, zodat glimmende kant naar binnen komt en kwast de aardappelen dun in met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zeezout.De pakketjes goed dichtvouwen en in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 75 minuten bakken. Om te kijken of ze gaar zijn er zachtjes in knijpen ( met ovenwant) De volgende keer vul ik ze met jouw kruidencreme :-)

  1. Sabine Author says:

   Ik heb het ook al eens met gaatjes prikken geprobeerd maar ook dat mocht helaas niet baten.

 11. N. Ensink says:

  Kan je ook gewoon i.p.v. creme frache yoghurt gebruiken…
  Ik ga het vanavond maken, maar ik heb geen creme frache in huis…
  Het lijkt me trouwens een heel lekker recept hoor!!!

  1. Sabine Author says:

   Wel dikke yoghurt gebruiken!

 12. Cindy says:

  Misschien een handige tip om het nog eens zonder voorkoken te proberen.

  Als je van de folie ‘papilotten’ maakt(, en dus niet strak dicht vouwt, komt er stoom vrij die niet weg kan. De truc is dat de lucht kan circuleren en zo de aardappel zichzelf gaarstoomt. 200c een uurtje in de oven en klaar! Xxx

 13. Co Emmerik says:

  Je hebt hardstikke gelijk! Nog nooit zulke heerlijke gepofte aardappels gegeten.(gisteren gemaakt) Thanks!!

 14. Co Emmerik says:

  Ik had het over het orginele recept

 15. Odette says:

  Als je de aardappels even op verschillende plaatsen prikt met een vork voor ze in de oven gaan worden ze ook goed gepoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close