Crispy pasta met broccoli van Laura Vitale

Tijdens een van mijn scrollsessies door Instagram zag ik laatst een reel van Laura Vitale waarin zijn crispy pasta met broccoli maakte. Ik kon me er bij het horen van de naam niet heel veel bij voorstellen, maar aan de reel zag ik dat zij na het koken de pasta nog lekker krokant bakte in de koekenpan. Wat een goed idee en dat ik daar zelf nog niet eerder op ben gekomen! Ik besloot een poging te wagen en maakte, zonder duidelijke ingrediëntenlijst, haar recept na. Het resultaat: een súper simpel maar echt heel smaakvol gerecht.

Je moet begrijpen dat mijn mannen thuis geen groot fan zijn van broccoli. Ze eten het wel, maar het gaat er altijd een beetje moeizaam in. Bij deze crispy pasta met broccoli was dat echter geen probleem. Of het nou kwam door de knapperige textuur van de pasta, door de Parmezaan of de grote hoeveelheid knoflook, ik heb geen idee. Ideaal was het in ieder geval wel!

Dit recept wordt dan gemaakt met broccoli, maar uiteraard kun je met de groenten naar hartenlust variëren. Met bloemkool lijkt het me bijvoorbeeld ook heel lekker. Of met doperwtjes of groene asperges. Het is in ieder geval een lekker lentegerecht en het staat in no-time op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag dus en ideaal als vegetarische maaltijd.

Crispy pasta met broccoli

No ratings yet

Crispy pasta met broccoli

Mocht je op zoek zijn naar een makkelijke maaltijd die wel een beetje speciaal is: maak dan deze crispy pasta met broccoli. Door de pasta goed op te bakken na het koken krijgt 'ie een lekker knapperige textuur.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 400 g pasta naar wens
  • 1 stronk broccoli - in kleine roosjes
  • olie om in te bakken
  • 3 teentjes knoflook - in dunne plakjes
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 soeplepel kookvocht van de pasta
  • klontje boter
  • snufje chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli de laatste 5 minuten aan de pasta toe en kook mee tot de broccoli ook gaar is. Giet het geheel af maar bewaar 1 soeplepel van het kookvocht.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze goudbruin kleurt en een beetje knapperig wordt. Pas wel op dat het niet verbrand!
  • Voeg de pasta en broccoli toe en bak het geheel op hoog vuur tot de pasta knapperig wordt.
  • Voeg het kookvocht, Parmezaanse kaas, het klontje boter, de chilivlokken en peper en zout naar smaak toe en schep het geheel nog even goed om.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broccoli, crispy pasta, knoflook, makkelijke maaltijd, pasta, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Crispy pasta met broccoli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close