Hachee uit de slowcooker

Ik ben gemaakt voor de lente en de zomer. Serieus, ik ben veel vrolijker, voel me fitter en heb de behoefte om gezond te leven. Ik kijk dan ook nooit heel erg uit naar de herfst en de winter, op de feestdagen na, maar wat ik wel een fijne bijkomstigheid vind is dat het dan weer tijd wordt voor hartverwarmende gerechten. Zo ook mijn moeders hachee, ik ben hier echt dol op. Een klein minpuntje aan dit gerecht is echter dat het lang op het gasfornuis moet staan en dat je goed in de gaten moet houden dat het vlees niet aanbrandt. Ok voor in het weekend op zich, maar op een doordeweekse dag minder handig. Dat moet makkelijker kunnen en dus ging ik aan de slag met Hachee uit de slowcooker! Minstens net zo lekker maar een stuk makkelijker in de uitvoering.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 500 gram riblappen
 • 500 gram ui
 • 1 runderbouillonblokje
 • 3 gedroogde laurierblaadjes
 • 5 kruidnagels
 • 1 theelepel natuurazijn
 • 250 milliliter kokend water
 • hacheekruiden

1. Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 1,5/2 centimeter groot en kruid ze royaal met de hacheekruiden.

2. Snijd de ui in halve ringen en doe deze samen met de vleesblokjes in de slowcooker.

3. Los het runderbouillonblokje op in het water.

4. Doe de kruidenagelen, laurierblaadjes en het azijn bij het vlees in de slowcooker.

5. Schenk de runderbouillon over het vlees en doe de deksel op de pan.

6. Gaar de hachee 8 uur op standje Low tot het vlees bijna uit elkaar valt.

Hachee uit de slowcooker

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Ik heb al heel lang geen hachee meer gegeten. Mijn moeder maakte het vroeger wel eens.

 2. Eline says:

  Hachee <3 Ik heb al veel variaties geprobeerd maar vind mijn eigen hachee nog steeds het lekkerste :p Hij lijkt wel op de jouwe, alleen gebruik ik geen hacheekruiden en geen kruidnagel!

  1. Sabine Author says:

   Oh, kruidnagels zijn voor mij echt onmisbaar in de hachee!

   1. Rinus says:

    ik heb het gemaakt maar de uien zijn na 10 uur in de coocker nog niet zacht dus volgende keer toch eerst de uien maar bakken

   2. Sabine Author says:

    Dat is echt heel vreemd! Uien zouden zelfs in de slowcooker heel snel zacht moeten worden.

 3. Marloes says:

  Mijn oma maakte dit vroeger
  altijd maar wel helemaal op ‘haar’ manier. Zonder kruidnagel, met peperkoek (op het laatst om te binden) en ze bakte de uien apart tot ze donkerbruin zagen.Bouillon gebruikte ze niet.Grappig hoe iedereen zijn eigen versie maakt.Komende winter ga ik maar eens hachee maken op
  oma’s manier, jeugdsentiment.

 4. Birgit says:

  Ik maak hachee bijna hetzelfde, alleen zonder de hacheekruiden (die lijken me overbodig als je al laurier, bouillon en kruidnagel gebruikt?) en met een paar extra gedroogde rode pepertjes (piri piri van de toko). Ook gebruik ik geen azijn maar appelstroop voor het zuurtje. Aan het eind doe ik er of ontbijtkoek of maizena bij om het te binden. Ik hou van hachee, zowel met hutspot als bij de patat of in een ovenschotel als jachtschotel.

 5. Rineke says:

  Laat jij je slowcooker gewoon aanstaan als je naar je werk gaat? Ik wil er nl. ook een kopen maar weet niet of ik hem dan gewoon aan kan zetten als ik naar m’n werk ga.

  1. Sabine Author says:

   Ja hoor, dat kan prima! Er komt geen vuur, hitte of gas aan te pas dus er kan vrij weinig gebeuren.

 6. dianne says:

  Hoe groot is jouw slowcooker? Heb er net een aangeschaft en dit lijkt me een mooi recept om mee te beginnen.

  1. Sabine Author says:

   Iets groter dan 2 liter!

 7. Wendy says:

  Kun je ook de aardappels mee ‘koken’ in de slowcooker? Lijkt mij helemaal ideaal. Mijn slowcooker is 6,5 liter, dus ruimte zat

 8. Merel says:

  Ik heb met het mengsel 4 paprika’s kunnen vullen ipv 2, ze staan nu in de slowcooker!

 9. Dank voor dit slowcooker recept. Ik heb gisteren je recept uitgeprobeerd met wat eigen aanpassingen. Het was zeker voor herhaling vatbaar.

 10. Aysegul says:

  Bedankt voor t recept! Heb t nu in de crockpot staan…

 11. roxanne says:

  zondag wil ik graag dit recept proberen me slowcooker komt morgen binnen :)
  ik ga alles door de helft doen omdat ik het alleen eet moet het dan net zolang erin of korter ?

  1. Sabine Author says:

   Ik zou proberen te voorkomen om ingrediënten te halveren, een slowcooker werkt namelijk op z’n best als de pot goed vol zit. Mocht je de mogelijkheid hebben dan zou ik een deel van de hachee invriezen na het bereiden, dat kan namelijk prima!

 12. Michelle says:

  Ik heb sinds gister een slowcooker van 2.5 liter. Is deze groot genoeg om jouw recepten voor 4 personen te volgen?

  1. Sabine Author says:

   Ik denk dat dat wel moet lukken. En slowcooker mag wel goed vol zitten.

 13. Mieke says:

  Ik heb het vlees en de uien verdubbeld maar de rest toegevoegd zoals in jouw recept. Een halve liter bouillon leek me wel erg veel. Het moet nog drie uur maar het smaakt al heerlijk.

 14. Cintha says:

  Ik heb geen ontbijtkoek in huis. Wat kan je dan gebruiken?

  1. Sabine Author says:

   Een boterham besmeerd met mosterd is er ook lekker bij.

 15. Staat hier nu lekker te pruttelen.
  Een lekker en simpel recept.
  Dank voor het delen

 16. Heidy says:

  Ik wil je graag vragen welke hacheekruiden gebruikt en hoeveel doe je erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close