Garlic knots

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik broodjes bij de soep serveer dan is dit het liefst vers brood met knoflook. Een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter bijvoorbeeld, maar ook die ‘foute’ stokbroodjes waar de kruidenboter al in zit en die je vervolgens moet afbakken in de oven vind ik héérlijk. Voor het recept van vandaag ging ik aan de slag met mijn eigen variatie op knoflookbrood: Garlic Knots. Zelfgemaakte, geknoopte broodjes met een heerlijke kruidenbotertopping en knoflook in het deeg. Je huis ruikt de hele dag naar knoflook maar deze broodjes zijn zalig bij de soep.

Garlic Knots

No ratings yet

Garlic Knots

Voor de echte liefhebber van knoflook zijn deze Garlic Knots een aanrader om eens te proberen. En sowieso gaat er niets boven versgebakken broodjes als je het mij vraagt.
Porties16 broodjes
Moeilijkheidsgraad gevorderd
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren op de dag zelf zijn ze het lekkerst, maar als je ze opkrikt kun je ze 3 dagen bewaren

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • steelpan
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Brooddeeg

  • 500 g bloem
  • 1 zakje instant gist - 7 g
  • 350 ml lauwwarm water
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes knoflook - geraspt

Topping

  • 75 g roomboter - gesmolten
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • grof zeezout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed het geheel in 10 minuten tot een soepel en plakkerig deeg.
  • Kneed na een uur het deeg nog een keer door en snijd het in 16 gelijke stukken. Rol ieder stuk bloem uit tot een streng. Gebruik bloem om het aanrecht te bebloemen en het deeg niet extreem te laten plakken.
  • Vouw van iedere streng deeg een knoop. Dit doe je door eerst een lus te maken van het deeg. Laat de uiteindes hierbij overlappen. Vouw één uiteinde van de streng onder de lus door; het andere uiteinde vouw je aan de bovenkant door de lus.
    Garlic knots knooptechniek
  • Leg de broodknopen met een beetje afstand op de bakplaat. Dek af met een theedoek een laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen.
  • Roer ondertussen de boter, knoflook en peterselie voor de topping door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- onderwarmte.
  • Smeer na het rijzen de broodjes aan de bovenkant in met de topping en strooi het zout er overheen.
  • Bak de broodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Gang: bijgerecht, brood
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: bijgerecht, brood, broodrecept, garlic knots, knoflookbrood, recept, warme broodjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Garlic Knots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close