Baconwafels met maple syrup

Alweer een hele poos geleden heb je kunnen lezen dat ik na jaren twijfelen (serieus, ik maak geen grapje) eindelijk een wafelijzer in mijn bezit heb. En uiteraard heb ik hem sindsdien al een aantal keer gebruikt. Ik vind wafels heerlijk, ook als bijvoorbeeld ontbijt in het weekend. Het beslag is in no-time gemaakt en omdat een wafelijzer zo lekker snel werkt is het ook nog eens te doen om op bijvoorbeeld zondagochtend wafels te bakken. Het gaat in ieder geval een stuk sneller dan het bakken van pannenkoeken. Wel vind ik het leuk om, zoals met vrijwel alle dingen, lekker te variëren met recepten. Zoete wafels met vers fruit, suikerwafels, gezondere wafels maar zeker ook hartige wafels. Toen ik Tim vertelde dat ik baconwafels ging maken kreeg ik de opmerking: huh, da’s toch niet lekker met al dat suiker?! In zijn ogen zijn wafels dus vooral zoet maar dat hoeft totaal niet zo te zijn! Vandaag deel ik mijn recept voor baconwafels en die zijn alles behalve zoet. Sterker nog, ze doen me heel erg denken aan spekpannenkoeken en laat ik daar nu dol op zijn. Serveer ze als hartig ontbijt met een gebakken eitje (woah) of maak ze voor de lunch, wat jij wil. Omdat de combinatie van zoet en zout wel fantastisch is serveerde ik de baconwafels met maple syrup. Match made in heaven.

Baconwafels met maple syrup

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

baconwafels met maple syrup

No ratings yet

Bacon wafels met maple syrup

Porties10 stuks

Ingrediënten

 • 125 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 50 gr kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 250 gr bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 300 ml volle melk
 • 225 gr spekreepjes

Instructies

 • Verwarm het wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
 • Klop de zachte boter samen met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en klop deze even op.
 • Doe vervolgens de bloem, het bakpoeder en de volle melk in de kom en klop het geheel tot een egaal beslag. Qua dikte is wafelbeslag dikker dan bijv. pannenkoekbeslag.
 • Nu kun je de spekreepjes door het beslag scheppen maar om ze meer smaak te geven, ze beter te laten bakken en ze evenredig over de wafels te verdelen kies ik ervoor om de spekreepjes apart over het wafelijzer te verdelen.
 • Verdeel dus de spekreepjes over het wafelijzer en schep een kleine soeplepel van het wafelbeslag over de spekreepjes.
 • Doe het wafelijzer dicht en bak de baconwafels in 5 minuten goudbruin en gaar. Serveer de warme baconwafels met maple syrup of stroop.

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Oh wat lekker <3! Ik ga mijn wafelijzer deze vakantie ook maar eens uit de kaat halen!

 2. Laura says:

  Wat maak je toch weer lekkere dingen! Dit doet me denken aan de American pancakes met bacon en maple syrup die ik in Ierland had! Dat was te lekker haha

 3. naomi says:

  Dit ziet er echt top uit! snel proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close