Hoisin Kip

We blijven deze week nog even in de Chinees/Kantonese keuken hangen. Een paar dagen geleden deelde ik met jullie al het recept voor Kantonese Rijst van Stéphane Reynaud, vandaag is het tijd voor nog een rijstgerecht die toch compleet anders is qua smaak: Hoisin Kip. Voor dit gerecht gebruiken we Hoisin saus en dit wordt in China wel gebruikt als dipsaus voor bijvoorbeeld spring rolls, terwijl het in Vietnam een populair ingrediënt is voor noodlesoep.Wij maken er vandaag dus een rijstgerecht mee dat ook makkelijk te maken is voor een grotere groep mensen. Handig als je een buffet houdt of iets dergelijks.

No ratings yet

Hoisin Kip

Hoisin Kip, een lekker Chinees/Kantonees rijstgerecht die super makkelijk te maken is en natuurlijk erg lekker.
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 39 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • wok
  • rijststomer (eventueel)

Ingrediënten

Marinade:

  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 2 sjalotten - gesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 40 g hoisin saus
  • 1 el honing
  • ½ el sojasaus

Overig:

  • 400 g kipfilet - in blokjes/reepjes (varkensvlees kan ook)
  • 150 g ongekookte rijst - bv zilvervlies rijst
  • 6 lente-uitjes - gesneden
  • 2 rode paprika's - in blokjes

Instructies

  • Maak de marinade met de ingrediënten die hierboven staan en snijd de kip in kleine blokjes. Laat de kip minimaal twintig minuten marineren, maar hoe langer hoe beter. Mocht je dus ‘s avonds pas gaan koken dan is het aan te raden om ‘s ochtends de kip al in de marinade te zetten.
  • Verhit wat olie in een wok en bak hierin de paprika en de lente-ui tot het zacht begint te worden. Kook ondertussen de rijst gaar en zet apart.
  • Haal de paprika en de lente-ui uit de wok en houd warm in een schaaltje. Doe vervolgens de kipfilet in de wok (tezamen met de marinade) en wok tot de kipfilet gaar is.
  • Voeg zodra de kip gaar is de paprika , ui en rijst toe aan de kip en roerbak nog even door totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: buitenlands, Hoisin kip, Kantonees, recepten, vlees

Hoisin kip

hoisinkip

Hoisin kip

Join the Conversation

  1. Richard Slijfer says:

    Een van de beste recepten allertijden.
    wij gebruiken er mango doorheen.

  2. Hi, we hebben lekker genoten van jullie recept. Hoeveelheden voor 4 personen gaan hier met 2 man op. Voor wat pit hebben we er wat Sriracha saus bij geserveerd. Culinaire groet, Ton

    1. Haha, dat is een goed teken! Fijn dat het recept zo in de smaak valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close